Den kinesiska marinen får sin tredje typ 3 helikopterbärare

Den kinesiska marinen har precis fått 3ᵉ kopian av Type 075 helikopterbärare som nu erbjuder den en betydande kraftprojektionskapacitet i hela Indo-Stillahavsområdet.

Sedan Kunlun Shan, det första stora anfallsfartyget av typ 071, togs i bruk 2007, har den kinesiska anfallsflottan genomgått mycket djupgående förändringar, från en imponerande flotta, men begränsad i projektionskraft, till mer än femtio tanktransporter eller typ. 072 och Type 073 LSTs, från fartyg som väger mindre än 5000 6 ton utan verklig projektionskapacitet på lång räckvidd, till en flotta som för närvarande ställer upp med 071 stora amfibiska attackfartyg LPD Typ 25.000 på 075 40.000 ton, och två Type XNUMX helikopterfartyg på XNUMX XNUMX ton.

Dessutom är leveranstakten av dessa fartyg inte linjär, med en uppenbar ökning av kraften de senaste åren, eftersom leveransen av de första 2 Type 075 2021, och den av de tre sista Type 3 som kommer att spridas mellan 071 och 2023.

som för tredje typ 075 attackhelikopterbärare med namnet "Anhui" och sportskrov nummer 33, gick hon i tjänst den 1 oktober med den östra flottan.

237 meter lång för ett lastat tonnage på mer än 36.000 75 ton, Landing Helicopter Dock, eller LHD Type XNUMX, är motsvarigheten till de stora anfallsfartygen för helikopterbärare från den amerikanska flottan av klasserna Wasp och America.

De kan implementera 28 till 30 helikoptrar för amfibiska anfallsuppdrag, inklusive Z-8/18 tunga transporthelikoptrar som kan bära upp till 30 beväpnade soldater eller 5 ton last över mer än 1000 9 kilometer, stridshelikopter som anti-tank Z- 10 och Z-20, såväl som den nya Z-071 helikoptern för allmänt bruk, som perfekt kompletterar transportkapaciteten för landningsfarkoster av typ XNUMX.

Utöver sina marina luftanfallsförmåga, har Type 075-fartygen 2 H/PJ-11 nära självskyddssystem beväpnade med en 30 mm heptatube roterande kanon med radarstyrning, samt två missiluppskjutare med mycket kort räckvidd HQ-10 beväpnade med 8 luftvärnsmissiler och infrarödstyrda antimissiler med en räckvidd på 9 km.

De kinesiska helikopterbärarna av typ 075 kan implementera upp till trettio helikoptrar, inklusive tungtransporthelikoptern Z-8 som kommer från franska Super-Frelon
De kinesiska helikopterbärarna av typ 075 kan implementera upp till trettio helikoptrar, inklusive tungtransporthelikoptern Z-8 som kommer från franska Super-Frelon

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militär planering och planer | Försvarsanalys | Amfibiskt överfall

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna