Trots den särskilda investeringsfonden fortsätter de tyska arméerna att försvagas

Bara några dagar efter inledningen av den ryska offensiven mot Ukraina, och ett uppriktigt Linkedin-inlägg från Bundeswehrs stabschef, general Alfons Mais, om tillståndet för de tyska arméernas förfall, överraskade den nye tyske förbundskanslern, Olaf Scholz, alla hans publik, på förbundsdagen och överallt i Europa, genom att tillkännage en plan för att remobilisera och återuppbygga de tyska arméernas militära kapacitet för bli den första konventionella armén i Europa, genom att snabbt öka försvarsbudgeten till mer än 2 % av BNP, det vill säga mer än 75 miljarder euro, och genom att skapa en särskild investeringsfond försedd med 100 miljarder euro för att kompensera för de största kortsiktiga misslyckandena. Men enligt militärens, oppositionens deputerade och även vissa medlemmar av regeringskoalitionen över Rhen, Bundeswehrs situation har fortsatt att försämras sedan detta tillkännagivande, och effekterna av den särskilda fonden är långsamma att märka, fast i otaliga skiljeförfaranden och politiskt-administrativa förseningar.

Detta är i alla fall vad som fördömer vicepresidenten för unionens parlamentariska grupp, vice ordföranden Johann Wadephul (CDU), som inte slutar kritisera Christine Lambrecht, den tyska försvarsministern, och tillägger att " Det saknas vilja och ledarskap från ministeriet och Christine Lambrecht. Under hans ansvar blir Bundeswehr svagare för varje dag, inte tvärtom. Det är en ödesdiger utveckling just nu". Men kritiken är inte begränsad till oppositionen, medlemmar av regeringskoalitionen och till och med SPD som inte tvekar att ifrågasätta den nuvarande styrningen av försvarsinsatsen. För Sebastian Schäfer, medlem av partiet De gröna, ordförande för budgetutskottet vid förbundsdagen och ledamot av utskottet som övervakar användningen av den särskilda investeringsfonden, tar procedurerna för att skaffa nya vapen alldeles för lång tid, medan pengarna redan är tillgänglig men inte använd.

F35A USAF Tyskland | Militära allianser | Försvarsanalys
Tyskland kommer att ägna mer än 40 % av krediterna som är tillgängliga från Special Equipment Fund för att skaffa importerad utrustning, såsom amerikanska F-35A och Ch-47.

Även inom SPD, det huvudsakliga regeringskoalitionspartiet som Olaf Scholz tillhör, framträder viss kritik av regeringens tröghet, som för Försvarsmakten Eva Högl, som förklarade att den nuvarande situationen inte kunde vara långvarig och krävde en snabb Ändring av riktning. När det gäller tyska industrimän har också de nyligen gett uttryck för, i synnerhet för att kritisera statliga skiljedomsförfaranden när det gäller utrustning, som anses vara alltför lätt att vända mot globala hylllösningar som importeras, utan att involvera nationell kapacitet, inklusive för underhåll. Det är sant att hittills, enligt de tillkännagivanden som redan har gjorts, kommer mer än 40 av de tillgängliga 100 miljarderna euro att investeras fullt ut i USA för köp av F-35A, CH-47 helikoptrar och Patriot-missiler, bland annat, vilket är lika mycket eller till och med mer än kuvertet för tyska företag.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militära allianser | Försvarsanalys

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna