USA:s kongress ändrar lagstiftning för att öka ammunitionsproduktionen

Kriget i Ukraina har krossat många säkerheter om väpnade konflikter de senaste månaderna, bl.a den förmodade överlägsenheten av enheter som består av yrkesverksamma över enheter av värnpliktiga eller reservister, luftfartens överlägsna roll på slagfältet, eller stridsstridsvagnens förmodade föråldrade. En av de mest utbredda säkerheterna, inklusive på den högsta nivån av arméerna, var att en högintensiv konflikt, som den som utspelar sig idag, inte kunde förlängas över tid, eftersom överskottet av krafteld och precisionsammunition med nödvändighet ledde till snabb kollaps av en eller annan av de krigförande. Efter 10 månaders strid av en intensitet som glömts bort sedan Koreakriget är det tydligt att så inte är fallet, och att om en högintensiv konflikt faktiskt leder till en extraordinär förbrukning av ammunition och medel, så kan det uppenbarligen bli uppmanas att sträcka sig över många månader, till och med över år.

Denna avslöjande har under de senaste månaderna kommit att drabba den militära programplaneringen i många länder, särskilt de som tillhandahåller logistiskt och militärt stöd till ukrainska stridsfartyg, genom att skicka ammunition och utrustning varje månad för att motstå rysk aggression. Detta stöd har emellertid avsevärt urholkat de ammunitionslager som finns tillgängliga för västerländska arméer, i Europa men även i USA, till den grad att den amerikanska kongressen tog upp frågan under arbetet med den amerikanska försvarsbudgeten för 2023, för att inte bara absorbera ammunitionsunderskotten som genereras av stödet till Ukraina, utan också för att skaffa en industriell kapacitet anpassad till konsumtionen av ammunition i händelse av en högintensiv konflikt.

Stinger Ukraine Defense Analytics | Rysk-ukrainsk konflikt | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
En ukrainsk soldat beväpnad med en Stinger-missil- 11 augusti 2022. REUTERS/Anna Kudriavtseva

Den mest synliga åtgärden som vidtogs av representanthuset, och som godkändes med 350 röster mot 80, var att öka anslagen för inköp av ny ammunition till 8 miljarder dollar 2023, det vill säga försvarsbudgeten för ett land som Finland, med en ökning på 2,7 miljarder euro jämfört med den budget som ursprungligen planerades för detta. Men den viktigaste bestämmelsen som de amerikanska parlamentarikerna har gjort är inte budgetmässig, utan laglig. Faktum är att fram till nu har ammunitionsförvärv bearbetats årligen, till skillnad från stora rustningsprogram som var föremål för flerårig planering. För att möta kortsiktiga behov för att fylla på lagren, men också för att tillåta industrimän att lugnt skala sina produktionsverktyg, har amerikanska representanter införlivat 2023 års försvarsfinansieringslag, en uppsättning åtgärder som utgör ramen för anskaffning av ammunition, i synnerhet genom att tillåta förhandlingar om fleråriga kontrakt på detta område.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Rysk-ukrainska konflikten | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna