Rysk militär planering förbereder sig för en konfrontation med Nato

Den nya ryska militära planeringen betonar avskräckning såväl som att utöka styrkornas format, med sikte på en eventuell konfrontation med Nato. Sättet att uppnå detta är dock fortfarande oklart, samtidigt som de aviserade målen är mycket ambitiösa, kanske för mycket för landets ekonomi.

Som varje år presenterade försvarsminister Sergei Shoigu och chefen för den ryska försvarsmakten general Valery Gerasimov president Vladimir Putin syntesen av styrkornas tillstånd, såväl som de axlar som behålls för att den ryska militären planerar att komma.

Överraskande nog, med tanke på nyheterna sedan den 24 februari, hölls denna övning på ett nästan traditionellt sätt i år. Liksom tidigare år visade Sergej Shoigus tal på många framsteg.

Detta är särskilt fallet med moderniseringen av de strategiska styrkorna som nu överskrider, enligt ministeriediagrammen, en moderniseringstakt på 91 % för hela kärnvapentriaden, såväl som när det kommer till styrkorna av ny utrustning, inklusive en Boreï-A-klass nukleär ballistisk missilubåt och en Yassen-klass nukleär attackubåt.

Men de tillkännagivanden som gjordes i år, om de i form respekterade ramarna som definierats för denna övning under de senaste åren, presenterar en helt ny situation och ambition för de ryska arméerna.

En massiv personalökning tillkännagavs av Sergei Shoigu

Ett enda mål, presenterat av den ryske ministern, sammanfattar i sig Kremls ambitionsförändring för dess arméer. De ryska arméerna kommer faktiskt att gå från ett format på en miljon man, exklusive reserver, till ett format på 1,5 miljoner man, en ökning med 50 %.

För att uppnå detta avser det ryska försvarsministeriet att utöka antalet kontraktstjänstemän till 695.000 18, samt värnplikten, flytta från en minimiålder på 21 till 30 och höja den maximala åldern till XNUMX. .

Dessutom kommer särskilda ansträngningar att göras för att låta värnpliktiga teckna ett anställningsavtal, bland annat genom att befria dem från nationell tjänstgöring, vilket är ett starkt argument med tanke på löneskillnaderna mellan de två kategorierna.

Kom ihåg att det ryska försvarsministeriet för några veckor sedan meddelade att försvarsbudgeten skulle ökas 2023 till mer än 4 700 miljarder rubel, eller mer än 75 miljarder dollar, en ökning med nästan 50 % jämfört med 2021. Vi kan se ett förhållande med början av rubelns kollaps, som har tappat 25% under de senaste veckorna.

RS 24 YARS e1646930498325 Militär planering och planer | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Rysk-ukrainska konflikten
Ryska strategiska styrkor har uppnått en moderniseringsgrad på 91,3 % enligt den ryska försvarsministern. Här en RS-24 Yars interkontinental ballistisk missiluppskjutning.

Denna utvidgning av styrkorna kommer att göra det möjligt att skapa eller utveckla ett stort antal enheter, med skapandet av tre motoriserade infanteridivisioner i oblasterna Cherson och Zaporozhye, samt en armékår i Karelen, regionen som gränsar till den finska gränsen.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Planification et plans militaires | Budgets des armées et effort de Défense | Conflit Russo-Ukrainien

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna