Tyskland skulle kämpa för att hitta de 40 Marder IVC som utlovats till Ukraina för mars

- Annons -

Den 5 januari följande Frankrikes tillkännagivande om den kommande leveransen av ett obestämt antal AMX-10RC, Olaf Scholz, den tyske förbundskanslern, tillkännagav gemensamt för sin amerikanska motsvarighet Joe Biden som lovade 50 Bradley-infanteristridsfordon (IFVs), leverans av 40 Marder IFVs, ett pansarfordon som väger mer än 35 ton som klarar av beväpnade soldater från första linje 6. , och för att stödja deras engagemang med en 20 mm kanon, en 7,62 mm maskingevär och en MILAN anti-tank missil launcher. Medan allt tyder på att de ukrainska arméerna har för avsikt att i början av våren inleda en omfattande offensiv för att befria det territorium som fortfarande står under rysk kontroll, innan motståndararméer och industri kan återfå numerära fördelar, det var därför nödvändigt, för Olaf Scholz som för Joe Biden och Emmanuel Macron, att lova sina nya pansarvagnar för mars månad.

Eller enligt en artikel publicerad av nyhetssajten Spiegel, verkar det som att tillkännagivandet från den tyske förbundskanslern överraskade alla över Rhen. I själva verket hade varken industrin eller arméerna, och inte ens försvarsministeriet, rådfrågats, enligt tyska journalister, av förbundskanslern innan detta löfte, som Joe Biden synbart erhållit mer än vad Berlins ledare förutsåg. Och i dag är alternativen för att faktiskt leverera de 40 Marder som utlovats till Kiev enligt det planerade schemat långt ifrån självklara och ännu mindre tillfredsställande, medan Bundeswehr liksom tyska industrimän redan står inför de viktigaste begränsningarna för att upprätthålla landets minimiförsvar. Förmågor.

Puma IFV Tyskland | Försvarsanalys | Rysk-ukrainska konflikten
Avsedda att ersätta Marders, stöter Puma VCI på betydande problem med tillförlitlighet och prestanda

Det är sant att Rheinmetall och KMW från början av konflikten i Ukraina meddelade att de kunde ta ett visst antal pansarfordon i drift igen, såsom Guépard luftvärnssystem, stridsvagnar Leopard 1 och Marder IFVs, för att stödja den ukrainska ansträngningen inför rysk aggression. Men, och detta förklarades perfekt av industrimännen, var det inte bara nödvändigt att få de tyska myndigheternas godkännande, utan också att få de krediter och den tid som krävdes för att ta dessa för närvarande malpåse pansarfordon i bruk igen. Och för att återinföra ett fyrtiotal Marders i industrilager är tidsfristerna längre än de få veckor som Berlin förutsett, förutsatt att ordern och krediterna som kommer från försvarsministeriet sänds inom mycket korta tidsfrister, domän där den tyska Byråkratin är långt ifrån utmärkt.

- Annons -

LOGO meta defense 70 Tyskland | Försvarsanalys | Rysk-ukrainska konflikten

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

- Annons -

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna