Tyskland under press att acceptera leverans av tankar Leopard 2 till Ukraina

" Varför jag ? » Det här är förmodligen en mening som Tysklands förbundskansler Olaf Scholz måste tänka, eftersom kriget i Ukraina började bara veckor efter att han bildade sin koalitionsregering. Utöver de svåra konsekvenserna ur ekonomisk och energisynpunkt av denna konflikt, särskilt i Tyskland, som var avsevärt beroende av rysk gas före kriget, har den, sedan konfliktens början, varit föremål för många kritik och påtryckningar. angående det militära bistånd som Berlin tillhandahållit Kiev. Och medan Tyskland redan har gjort en viss konceptuell revolution genom att gå med på att leverera handeldvapen, sedan pansarfordon, artillerisystem, luftvärnsbatterier och nu Marder infanteristridsfordon, verkar det som att de internationella förväntningarna på Berlin fortsätter att växa, medan nu flera länder utövar öppet press på Berlin för att få de tyska myndigheterna att godkänna leverans av tunga stridsvagnar Leopard 2 till de ukrainska väpnade styrkorna.

Så efter den franske presidentens kommunikationsstunt om AMX-10RC "lätta stridsstridsvagnar" som kommer att levereras till de ukrainska försvararna, och det troliga Joe Bidens tryck nästa dag för att få Berlin att gå med på Marders oväntade leverans, Det är nu andra europeiska länder som ansluter sig till baletten för att bryta det historiska motståndet från tyskarna som vägrar att se stridsvagnar av nationell tillverkning utvecklas mot de ryska arméerna i Ukraina, med risk för att påminna om mörka timmar i landets historia som många Tyskarna ville helst glömma. Det måste sägas att tyvärr för Berlin är de allra flesta europeiska arméer med tunga stridsvagnar exakt utrustade med stridsvagnar Leopard 2 designad av Krauss-Maffei Wegmann, och att återexporten av dessa pansarfordon till Ukraina faktiskt kräver ett uttryckligt godkännande från de tyska myndigheterna.

AMX10RC Fire Tyskland | Militära allianser | Försvarsanalys
Det franska beslutet att leverera AMX-10RC lätta stridsvagnar till Ukraina har gett starten på en västerländsk dynamik för att leverera tung pansarutrustning till Kievs arméer

Faktum är att i dag skulle Polen men även Finland vara redo att förse de ukrainska arméerna med en del av deras stridsvagnar Leopard 2. Tyska industrimän å sin sida meddelade i mars att de vid behov kunde leverera några dussin Leopard 1 efter en rehabiliteringsfas. Samtidigt antydde London det Storbritannien skulle kunna leverera ett dussin Challenger 2 tunga stridsvagnar, brittisk motsvarighet till Leopard 2, i Kiev, i en överladdad upprepning av det franska initiativet angående AMX-10RC som gav starten på den nuvarande dynamiken att leverera västerländska tunga pansarfordon till de ukrainska arméerna.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militära allianser | Försvarsanalys

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna