Den första ryska Su-35se ska anlända i slutet av vintern till Iran

Medan iransk försvarsindustri har gjort enorma framsteg på vissa områden under de senaste åren, såsom drönare, men också Baltiska och kryssningsmissileroch luftvärnssystem, förblir Teherans arméer ofta, beroende på område, dåligt utrustade med föråldrad utrustning som ärvts från Sha-eran i slutet av 70. Detta är särskilt fallet för flygvapnet som, förutom kinesiska och ryska stridsflygplan som förvärvades på 90-talet, använder F5 , F4 och F-14 flygplan nästan 50 år gamla. Faktum är att det tillkännagivande som de iranska myndigheterna gjorde i söndags genom nyhetsbyrån Tasnim, enligt vilket de första Su-35:orna som förvärvats från ryssarna kommer att anlända till landet redan i mars, utgör en viktig utveckling. krafter och en potentiell omvälvning i den regionala maktbalansen.

Selon pressmeddelandet som citerar Shahriar Heidari, ledamot av det iranska parlamentet och utrikesutskottet, kommer den första Su-35se, utan att specificera deras antal eller den totala volymen av ordern riktad till Ryssland, verkligen levereras från de första månaderna av nästa år, som kommer den 20 mars i den persiska kalendern, för högtiden Nowruz. Enligt källorna skulle den iranska ordern, som erhölls som kompensation för leveransen av Shahed 136 långdistansdrönare och, det verkar, ballistiska missiler, som används av Moskva mot ukrainsk civil infrastruktur, gälla 24 till 30 flygplan, vilket kan vara tidigare Su-35se som förvärvades av Egypten innan Kairo avbröt sin beställning under påtryckningar från Washington.

Su35S VKS e1673885970873 Analysförsvar | Kärnvapen | Stridsflygplan
Av alla ryska stridsflygplan för allmänt bruk visade sig Su-35:orna utan tvekan vara de mest effektiva i Ukraina

Nästan 22 meter lång med ett vingspann på 15,3 meter, Su-35se är ett tvåmotorigt ensitsigt tungt stridsflygplan, den ultimata versionen av Flankers-familjen härledd från den ursprungliga Su-27. Flygplanet är särskilt imponerande, med en tomvikt på 19 ton och en maximal startvikt på 35 ton, och har därför en stor nyttolastkapacitet, med 11,5 ton internt bränsle och 12 nyttolastpunkter under vingarna och cellen . Flygplanet har därför stor autonomi, med en räckvidd på 1.600 41 km, men också hög prestanda tack vare sina två Saturn AL-9 turbojetmotorer, var och en med en dragkraft på nästan 14 ton torr, och mer än 35 ton med efterbrännare. Den har också en kraftfull Irbis-E-radar med aktiv PESA-antenn, en IRST (infraröd detektor) OLS-XNUMX och en Khibiny-M elektronisk försvarssvit, och kan implementera många luft- och luftjord/yta, vilket gör den till en mångsidig enhet som är både effektivt och avancerat, som effektivt kan stå emot nästan alla västerländska stridsflygplan.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Kärnvapen | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna