Bör Frankrike köpa australiensiska Tiger- och NH90 Taïpan-helikoptrarna?

De australiensiska väpnade styrkorna sätter idag in 22 Tiger ARH-stridshelikoptrar härledda från HAD-standarden från French Light Aviation Army (ALAT), samt 41 NH-90 MRH-manöverhelikoptrar utsedda i landet, under namnet Taipan. Betydande tillgänglighetsproblem har fått den australiensiska generalstaben att meddela, för bara två år sedan, förvärvet av 29 AH-64E Guardian stridshelikoptrar för att ersätta dess Tigers från 2025Och sin avsikt att ersätta sin Taipan som också led av en dålig organisation av försörjningskedjan, vilket ledde till betydande problem med tillgänglighet och kostnader. Det är i denna fråga som generalmajor Jeremy King, stabschef för den australiensiska armén, bekräftade i går att trots de ansträngningar som Frankrike och Airbus Helikopters gjort för att övertyga Canberra att behålla sin NH90 i bruk, den australiensiska armén kommer från 2025 att förvärva 40 UH-60M helikoptrar för ett belopp på 2,8 miljarder australiensiska dollar, eller 1,8 miljarder euro för att ersätta dess enheter.

Utöver skälen är det ibland sant kopplat till de australiensiska kraven själva när Tiger- och Taipan-kontrakten tilldelades, efter att ha lett till att de två europeiska flygplanen drogs tillbaka, att ersätta dem med amerikanska helikoptrar, och att vissa australiska försvarsobservatörer ifrågasatte legitimiteten. om relevansen av att förvärva Black Hawks när den amerikanska armén går in i andra halvan av decenniet deras ersättning av tiltrotorn V-280 Valor, som erbjuder mycket bättre prestanda, särskilt när det gäller hastighet och räckvidd, och faktiskt bättre anpassad till verkligheten i Stillahavsteatern; Det är lämpligt att i Frankrike undra över möjligheten som skulle representera tillgängligheten på marknaden av 22 Tiger-helikoptrar och 41 NH-90-helikoptrar, båda nära i sin konfiguration de enheter som implementerats inom ALAT, tillräckligt för att beväpna, vid en lägre kostnad, 2 extra stridshelikopterregementen.

Australiska ARH Tiger Helikopter Defense Analyser | Australien | Rysk-ukrainska konflikten
22 Australian Tiger ARH kommer att ersättas av 29 AH-64E Gardian från 2025

De 2004 australiska tigrarna ARH, som togs i bruk mellan 2010 och 22, är ​​verkligen nya enheter, som fortfarande har en mycket betydande potential, och som tidigare nämnts, relativt nära, i sin konfiguration, till HAD Destruction Support-standarden som för närvarande används. inom ALAT , med i synnerhet implementeringen av pansarvärnsmissilen AGM-114 Hellfire 2 med laserstyrning, 70 mm raketer och en 30 mm GIAT-kanon. På grund av svårigheterna med att genomföra den australiensiska logistikplanen har dessa flygplan dessutom flugit relativt lite i genomsnitt och har därför en betydande flygpotential. Detsamma gäller för 41 NH-90 MRH, ännu nyare eftersom de togs i bruk från 2010, och som liknar NH-90 TTH Caïman som togs i bruk från 2011 inom ALAT. Dessutom har några av de australiensiska taipanerna anpassats för speciella operationer, inklusive en port M134D Minigun gatling maskingevär på infällbart stöd och ett smidigt reputsättningssystem.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Analyserar försvar | Australien | Rysk-ukrainska konflikten

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna