US Navy prioriterar F/A-18 Super Hornet-ersättning i planeringen på medellång sikt

När han talade förra veckan på Surface Navy Associations årliga symposium, Chief of Naval Operations, eller CNO, Amiral Mike Gilday, specificerade prioriteringen av de stora programmen som kommer, under perioden 2025-2040.

För CNO kommer således den första större utrustningen som kommer att tas i bruk, troligen i början av nästa decennium, ersättaren för F/A-18 Super Hornet stridsbombplan, betecknad under programkoden F/A- XX och från Next Generation Air Dominance-programmet eller NGAD US Navy-versionen (och skiljer sig från NGAD för US Air Force).

Därefter kommer DD(x)-jagarna att träda i drift som kommer att ta över från Arleigh Burke Flight III-jagarna på de amerikanska varvens produktionslinjer, och slutligen, efter mitten av 2030-talet, de nya ubåtarna. nuclear attack sailors SSN( X), i stället för Virginia-klassens SSN:er som för närvarande är i produktion.

Mycket lite är känt om den amerikanska flottans NGAD-program, ämnet märks med sekretessstämpeln av Pentagon, inklusive dess budgetdimension under tre år.

Beyond ankomsten av MQ-25 Stingray stealth tanker drönare, som måste nå full operativ kapacitet 2025, och som måste tillåta Super Hornets och F-35C Lighting II från de amerikanska ombordade luftgrupperna att avsevärt utöka sin autonomi och operativa räckvidd, är detta program baserat på en ny jaktbombplan presenterad som tillhör den framtida sjätte generationen, som NGAD för det amerikanska flygvapnet och det europeiska FCAS, samt flottan av stridsdrönare och andra Remote Carriers som kännetecknar denna nya generation.

Enheten i hjärtat av denna ambition, den F/A-XX-program, bör ha egenskaperna hos denna nya generation, nämligen omfattande passiv och aktiv smygtjänst, ett mycket samarbetsvilligt digitaliserat stridssystem samt förbättrade prestanda, särskilt när det gäller aktionsomfång och bärförmåga, jämfört med tidigare generationers enheter.

Ersättningen av F/A-18 Super Hornets är en prioritet för den amerikanska flottan
MQ-25 Stingray ombord stealth tankning drönare kommer att nå sin första operativa kapacitet 2025. Den kommer att befria några av Super Hornets från flyggruppen ombord på amerikanska hangarfartyg dedikerade till detta uppdrag.

Detta nya flygplan, såväl som dess operativa miljö och dess drönare, kommer att göra det möjligt för den amerikanska flottan att avsevärt öka prestandan och kapaciteten för sina flygbolagsgrupper, genom att utöka den effektiva räckvidden, men också diskretionen, densiteten och effektiviteten hos de utplacerade lufttillgångarna. .

Denna konfiguration svarar på simuleringar kring en potentiell konflikt runt Taiwan med People's Liberation Army, som var och en visade att alla amerikanska och allierade flygbaser i västra Stilla havet, i Guam som i Japan, kommer att drabbas hårt förebyggande av kinesiska styrkor, vilket gör dem ur funktion under en betydande tidsperiod.

I denna hypotes kommer därför bärargrupperna och flyggrupperna som beväpnar dem att utgöra den främsta amerikanska svarsstyrkan på kort sikt för att begränsa den kinesiska offensiven. Detta scenario påminner om det som låg till grund för den narrativa grunden för boken "Red Storm" av Larry Bond och Tom Clancy, publicerad 1986, som tog som en hypotes Natos förlust av Island i konflikt med Sovjetunionen och Warszawapakten.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Militär planering och planer | Försvarsanalys | Stridsflygplan

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna