Indiska Scorpene-ubåtar kommer snart att förses med AIP anaerob framdrivning

Samma dag som leveransen av den 5:e och näst sista indiska ubåten av Kalvari-klassen, INS Vagir, till den indiska flottan, Naval Materials Research Laboratory (NMRL), som tillhör den indiska byrån för beväpningen DRDO, och den franska flottgruppen Naval Group, designer av Scorpene-ubåten som Kalvari-klassen designades på, har undertecknat ett ramavtal för integration av ett anaerobt framdrivningssystem (AIP for Air Independent Propulsion) av lokal faktura ombord på INS Kalvari, den första byggnaden av eponymous klass till tjänst 2017. Avtalet, undertecknat idag i Mumbai, kommer att möjliggöra integrationen av den nya indiska framdrivningen ombord på fartyget, under kontroll och med certifiering av den franska maringruppen.

Faktum är att Kalvari kommer att vara den första ubåten i Scorpene-familjen som utrustas med AIP-framdrivning. Detta kommer att ge fartyget avsevärt ökad dykautonomi, vilket förbättrar smyg- och stridseffektiviteten. Men konsekvenserna av detta avtal, som bygger just på en teknologi som utvecklats i Indien och inte importerats, är mycket viktiga och går långt utöver P-75-programmet som Kalvari tillhör. Framgången med denna procedur kommer faktiskt inte bara att göra det möjligt att omvandla klassens 6 ubåtar till denna typ av framdrivning, utan det kommer också att ändra data för P-75i-programmet som specifikt tillhandahåller lokal konstruktion av 6 nya ubåtar, utrustade med en importerad AIP-teknik, och som idag är i svårigheter på grund av sina kostnader och överdrivna begränsningar av de specifikationer som fastställts av de indiska myndigheterna.

DRDO NMRL AIP Kalvari Air Independent Propulsion AIP | Försvarsanalys | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
NMRL AIP-systemet som kommer att utrusta INS Kalvari kommer att certifieras av Naval Group

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Försvarsanalys | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna