Inför hotets hårdnande ändrar Pentagon sin doktrin om autonoma system

En av huvudaxlarna som Pentagon valt för att upprätthålla den operativa makten över potentiella motståndare som tillsammans har betydande militära och tekniska medel, är baserad på användningen av ett stort antal autonoma system, oavsett om de kontrolleras av en eller flera konstgjorda intelligenser. Men inför utmaningen som representeras av Kinas framväxt, dess industrier och dess 1,4 miljarder invånare, verkar den doktrin som definierades 2012 om användningen av autonoma system inte längre lämplig. Detta är anledningen till att en översyn av den har genomförts sedan 2021 för att ta hänsyn till teknisk utveckling som hotets. Den nya doktrinen presenterades denna vecka av Michael Horowitz, direktören för Office of Emerging Capabilities Policy vid Pentagon, och under aspekter av enkel granskning, utgör det en betydande omvälvning i verkligheten av användningen av dessa vapensystem avsedda att bli stöttepelaren i amerikansk militär aktion. under decennierna till komma.

Dessa doktrinära utvecklingar som rör ett mycket känsligt ämne och observeras av media kan vid första anblicken verka ytliga, särskilt eftersom de oftast är baserade på en subtil utveckling av det använda ordförrådet. Således, i doktrinen från 2012 som styr användningen av dessa autonoma eller semi-autonoma system, förekom inte begreppet artificiell intelligens, medan det i det nya dokumentet är integrerat på samma nivå som de andra systemen. autonoma och systembaserade om användningen av AI måste därför respektera denna doktrin på samma sätt som de andra. Men den viktigaste utvecklingen som observerats är mycket viktigare än ett enkelt tekniskt förtydligande.

Reaper kontrollrum Analys Försvar | Automation | Stridsdrönare
Dagens drönare, som MQ-9 Reaper, är alltid under kontroll av en pilot, även om vissa aspekter av flygningen är automatiserade.

Under 2012 måste autonoma eller semi-autonoma system, såsom drönare, förbli under mänsklig kontroll med avseende på specifika åtgärder, såsom användningen av ett dödligt vapen, men också för att utlösa driften av viss övervakningsutrustning. Faktum är att inte bara mannen var tvungen att kunna ta kontroll över den autonoma utrustningen, utan den senare kunde inte av sig själv initiera större aktioner utan direkt mänsklig handling. Detta tillvägagångssätt reagerade effektivt på den tekniska verkligheten för tillfället, men framför allt på den operativa verkligheten, de autonoma eller semi-autonoma systemen var tillräckligt få till antalet för att kunna tilldela en permanent mänsklig resurs till deras kontroll. Att implementera dussintals eller till och med hundratals autonoma system i en teater, vilket är målet för Pentagon under de kommande åren, var detta tillvägagångssätt uppenbarligen inte längre möjligt.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Automation | Stridsdrönare

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna