Indiens militärbudget kommer att öka med 13 % 2023-2024

Liksom sina grannar kommer den indiska militärbudgeten att uppleva en kraftig ökning, 13 % enligt landets myndigheter, under räkenskapsåret 2023-2024, för att svara på föränderliga hot och spänningar med Kina och Pakistan.

Om den ryska aggressionen mot Ukraina har provocerat fram tillkännagivandet av många ökningar av försvarsbudgetarna i europeiska länder, är andra teatrar i världen också föremål för intensiva spänningar, vilket leder till att makthavarna avsevärt ökar sina respektive försvarsinsatser.

Detta är fallet i västra Stilla havet, medan Sydkorea, Japan och Taiwan är engagerade i en dynamik som syftar till att massivt öka sina försvarsinvesteringar över tid för att kontrollera hotet från de kinesiska och nordkoreanska arméernas konventionella och strategiska maktökningar.

Detta är också fallet för Indien, som samtidigt måste hålla den kinesiska militärmakten under kontroll medan New Delhi och Peking ställs mot varandra på Himalayas platåer, och avråda Islamabad från att starta en ny indo-pakistansk konflikt medan de pakistanska arméerna har moderniserats vid en snabb takt i cirka tio år, och att Islamabad och Peking under de senaste 20 åren har byggt upp solida ekonomiska, politiska och militära band, vilket utgör ett fördubblat hot mot Indien.

För att svara på denna utmaning meddelade president Modi och försvarsminister Rajnath Singh en dramatisk ökning med 13 % av försvarsbudgeten 2023-2024 till 5.93 lakh crore, eller 72 miljarder dollar.

Denna ökning kommer att göra det möjligt att ägna 1,62 lakh crore (19 miljarder USD) till att finansiera förvärvet av ny utrustning och infrastruktur, en ökning med 57 % jämfört med budgeten för 2019-2020, och 2,70 lakh crore för driftskostnaderna exklusive löner och FoU inklusive underhåll av utrustning i funktionsdugligt skick samt anskaffning av reservdelar.

Budgeten för DRDO, den indiska försvarsinnovationsbyrån, kommer att ökas med 9 %, medan stödet till försvarsindustrin kommer att öka med 93 %. Dessa åtgärder kommer, enligt Rajnath Singh, att göra det möjligt att under de kommande åren uppnå de 5 miljarder dollar i industriella besparingar som utlovats av regeringen som en del av programmet Make in India.

Den indiska militärbudgeten kommer att finansiera förvärvet av bärarbaserade stridsflygplan
Le Rafale M anses vara den troliga vinnaren i tävlingen mellan den och amerikanska Super Hornet om att utrusta det nya indiska hangarfartyget

Det är sant att de indiska arméerna kommer att möta avsevärda utmaningar under de kommande åren, vilket kräver en betydande ökning av de medel som ställs till dem.

Således, bara för det kommande året, kommer den indiska flottan att behöva göra förvärvet av de 26 ombordade jaktplanen hade för avsikt att beväpna det nya hangarfartyget INS Vikrant som togs i bruk i september förra året, och troligen att medla om fortsättningen av ubåtsprogrammet av Kalvari-klass P75 eller det för P75i-programmet, medan flera större fartyg, såsom Visakhapatnam-klass P15B jagare eller Nilgiri-klass P17A fregatter återstår att bygga, och utvecklingen av den nya klassen av Project 18 jagaren har lanserats.

För flygvapnet kommer det att vara väsentligt att genomföra det komplexa skiljeförfarandet angående ersättningen av Jaguar och Mirage 2000 som måste lämna tjänsten i slutet av decenniet, men också angående förstärkning och modernisering av tankflygplansflottan och avancerad luftklocka.

När det gäller armén måste den bland annat finansiera moderniseringen av sina pansarstyrkor, särskilt T-90S Bishma-stridsvagnarna som beställdes från Moskva 2019 och de nationellt producerade Arjun-stridsvagnarna, samt den planerade beställningen av ytterligare 200 K9 Vajra -T självgående vapen.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Försvarsanalys | Indo-pakistansk konflikt

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna