Den framtida italienska DDX-jagaren kommer att ha oöverträffad eldkraft i Europa 2030.

Den framtida DDX-jagaren från den italienska marinen, som kommer att börja användas i slutet av decenniet, lovar att överträffa, vad gäller tonnage och eldkraft, alla stora ytstridande enheter i Europa och Medelhavet. Vi vet nu lite mer om detta fartyg som kanske kommer att markera återupplivandet av kryssaren i europeiska flottor.

I juli 2019, den italienska marinens generalstab presenterade en plan med stor ambitionn, för att senast 2035 göra den till den mäktigaste sjöstyrkan i Medelhavet.

Utöver det 38.000 35 ton tunga Trieste hangarfartyget som är avsett att implementera F-30.000B jaktplan och den 20.000 3 ton tunga Cavour som också är dedikerad till denna funktion, förutsåg planen att det skulle rada upp tre stora anfallsfartyg med lastfartyg vid denna tidpunkt. -XNUMX XNUMX ton helikoptrar som kommer att ersätta de XNUMX LHDs i San Giorgio-klassen.

Dessa kommer att åtföljas av 10 FREMM-fregatter av Bergamini-klassen, 7 PPA-mediumfregatter av Thaon di Revel-klassen, 8 3 000 ton korvetter från det europeiska Patrol Corvette-programmet, 4 1500 10 ton offshore patrullfartyg av Comandanti-klassen, XNUMX minkrigsfartyg, samt tre stora logistikfartyg av Vulcano- och Etna-klassen.

Dessutom kommer den att ha 8 till 12 anaeroba konventionella framdrivningsubåtar av typ 212 och 4 jagare, två av 7 000-tons Horizon-klassen, som redan är i drift, identiska med de 2 franska luftvärnsfregatter av Forbin-klassen och över Allt två nya tunga jagare över 10.000 XNUMX ton som kommer att ersätta de två luftvärnsförstörarna Durand de la Penne.

Italienska flottan, den ledande europeiska sjömakten 2030?

Det är idag tydligt att trots den politiska instabiliteten i landet och de tvivel som uppstod under presentationen av denna plan, Rom verkar faktiskt vara fast beslutet att ge det innehåll.

Faktum är att med 2 hangarfartyg, 3 stora attackfartyg, 4 jagare, 17 fregatter, 8 korvetter och minst 8 ubåtar, kommer den att ha en marina styrka som är betydligt större än Royal Navy och den franska marinen. , som ändå måste försvara 3 maritima fasader (Medelhavet, Atlanten och Engelska kanalen), och en exklusiv ekonomisk zon 12 gånger större, för att inte tala om de utomeuropeiska territorierna.

Det är sant att dessa flottor kan förlita sig på ren teknik, såsom kärnkraftsdrivna ubåtar eller betydligt kraftfullare hangarfartyg.

Den kolossala kraften hos den nya italienska DDX-förstöraren

Men Rom är på gränsen till att återställa balansen, inte bara i Europa, utan också gentemot den ryska flottan, åtminstone i området för stora ytfartyg. Faktum är att dess två framtida stora jagare, som för närvarande designas, lovar att ha eldkraft som helt enkelt är oöverträffad i Europa.

Jagare DDX italienska flottan
Det ursprungliga konceptet för den italienska DDX var att implementera 64 silomissiler, 16 anti-skeppsmissiler samt kraftfullt sjöartilleri bestående av en 127 mm kanon och 3 76 mm kanoner.

Initialt, dessa fartyg måste redan ha varit anmärkningsvärt imponerande och beväpnade, med ett tonnage på 10.000 8 ton, 1 SYLVER vertikala silosystem, 127 3 mm kanon och 76 16 mm Strales kanoner, samt XNUMX långdistansmissiler mot fartyg.

Men det verkar som, enligt den italienska fackpressen, att dessa egenskaper, redan mer än imponerande på den europeiska teatern, har reviderats uppåt.

I själva verket, enligt dessa källor, kommer de två fartygen att nå ett lastat tonnage på 13.500 45 ton, nästan dubbelt så mycket som för jagarna Horizon eller Type XNUMX, idag de mest kraftfulla ytfartygen i Europa.

12 SYLVER för 96 Aster 30, Aster Block 1NT och MdCN missiler

Framför allt skulle sjöartilleriet ha reviderats nedåt, med "bara" en 127 mm kanon och en 76 mm kanon, för att inte längre rymma 8, utan 12 SYLVER 50 och 70 system, d.v.s. en bärkraft på 96 siled missiler, för att som kommer att läggas till de troliga 16 långdistansmissiler som ursprungligen planerades.

Med andra ord kommer dessa fartyg att ha eldkraften av 3 FREMM-fregatter, en Alsace med 32 Aster 30 missiler och 2 Aquitaines med 16 Aster och 16 MdCN, den italienska jagaren måste också bära SYLVER 70s för detta ändamål.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Försvarsanalys | Militär flottkonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna