Inför Nato tillkännager Vladimir Putin förstärkningen av den ryska kärnvapentriaden

Den 21 februari 2022, efter den ryske presidenten, Vladimir Putin, tillkännagav avbrytandet av nystartsfördraget, skrev vi att detta beslut banade väg för en framtida maktökning för den ryska kärnvapentriaden, den senare är idag den enda tillgången som finns kvar i händerna på Kremls chef, för att rättfärdiga Rysslands supermaktsstatus på scenen i det internationella samfundet, medan dess konventionella styrkor har reducerats mycket kraftigt av ett år av krig i Ukraina.

Det tog bara två dagar efter detta tillkännagivande, och trots de skeptiska kommentarerna från vissa journalister vid den tiden, för den ryske ledaren att ge substans åt denna hypotes. Faktum är att tala inom ramen för dagen för hjältarnas försvarare av fosterlandet, en traditionell helgdag i Ryssland sedan 1922 för att fira militären och sedan, med tiden, brottsbekämpning, säkerhet och brandmän , meddelade den ryske presidenten den kommande förstärkningen av den ryska kärnkraften triad.

För att uppnå detta presenterade Vladimir Putin flera framtida åtgärder, såsom det kommande ibruktagandet av nya interkontinentala ballistiska missiler, i det här fallet RS-28 Sarmat, men också konstruktionen av nya ballistiska nukleära missilubåtar, troligen av Borei-A klass, och förstärkningen av de strategiska flygvapnen, med Tu-160M ​​och kanske den hypotetiska ankomsten av PAK-DA:s smygbombplan.

Slutligen, utvecklingen och utplaceringen av nya hypersoniska missiler, oavsett om de är luftburna som Kinzhal, eller med sjöuppskjutning eller ubåtar, som 3M22 Tzirkon, kommer att intensifieras. Å andra sidan specificerade presidenten att procedurerna för ömsesidig information med västerlandet om tester av vektorer kommer att bibehållas.

Ryska marinens Borei-klass SSBN sätter ut 16 Bulava-missiler Militär planering och planer | Försvarsanalys | Hypersoniska vapen och missiler
V. Putin har aviserat byggandet av nya kärnkraftsdrivna ubåtar, troligen av Borei-A-klassen, utan att dock ange antalet

Man bör komma ihåg att den ryska militära programmeringslagen GPV 2018-2018 redan 2027 hade formaliserat övergången från en initial flotta av 10 ballistiska missil-atomubåtar (SSBN) till en flotta på 12 fartyg, dvs lika många som USA gör. planerar inte att bygga några nya Columbia-klass SSBN.

Med detta tillkännagivande föreslår den ryske presidenten att formatet för den ryska strategiska flottan därför kommer att gå längre än detta antal, vilket inte kommer att misslyckas med att generera en reaktion från Washingtons sida som skulle kunna, på grund av upphävandet av fördraget Nystart, besluta att kompensera inte bara den ryska flottan som håller på att göras, men också den växande kinesiska kärnvapenstyrkan och som implementerar bland annat en flotta idag stark på 6 SSBN Typ 09IV, för att återgå till en strategisk flotta mellan 18 och 24 byggnader, som Ohio-klassen från början skulle vara under det kalla kriget.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Militär planering och planer | Försvarsanalys | Hypersoniska vapen och missiler

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna