Kinas flotta genomförde sin första amfibieövning på lång räckvidd

Si den snabba förstärkningen av den kinesiska flottan är nu känd för alla, de mycket viktiga ansträngningarna som gjorts av People's Liberation Army för att träna sina besättningar och fullända deras behärskning av modern sjöstrid, är mycket mindre.

Men oavsett om det gäller yt-, sjö-, amfibie-, logistik- och ubåtsenheter, alla deltar i många övningar enligt allt mer avancerade scenarier, och använder ofta ammunitionseld, just för att öka härdningen av sjömän och deras officerare.

Således är det numera vanligt att stora marinförband, jagare, fregatter, hangarfartyg eller attackfartyg varje år deltar i flera storskaliga övningar eller i fjärrplaceringar, i en takt som är betydligt tätare än den som ålagts västerländska marina förband. .

Liksom den kontrollerade ökningen av kraften för det industriella verktyget som producerar den kinesiska flottans nya fartyg, besättningsuppgraderingsprogrammets verkar också ha varit föremål för mycket exakt och effektiv planering, med snabba men kontrollerade framsteg som möjliggör assimilering och feedback från erfarenhet.

Så har den kinesiska marinen genomfört de senaste åren dussintals amfibieövningar som involverar ett ökande antal fartyg och kraftprojektionsenheter, ibland på kustlinjer som är ganska lika de som gränsar till ön Taiwan. Men fram till nu hade dessa övningar alltid hållits nära, eller till och med på, den kinesiska kusten, vilket förenklade många aspekter. Det är inte längre fallet.

Amphibious Assault PLA e1629894376327 Amphibious Assault | Försvarsanalys | Militära sjökonstruktioner
Den kinesiska marinen och marinkåren har genomfört många övningar som simulerar amfibieangrepp de senaste åren, men alla ägde rum i ett begränsat geografiskt område runt dess kuster.

faktiskt, enligt Globaltimes.cn, mycket nära KKP, genomförde PLA-marinen, för några dagar sedan, en första amfibieövning som beskrevs som "avlägsen", det vill säga reproducera en projektion av makt utan att förlita sig på styrkor på kontinentala planeten.

sålunda, den nya typen 075 Haina assault helikopterbäraren, trädde i tjänst för bara 6 månader sedan, eskorterad av Typ 052D Hohhot luftvärnsjagare, av antiubåtsfregatten av typ 054A Liuzhou och Type 901-påfyllningstankern Chaganhu, genomförde tillsammans en övning som simulerade ett flyg-amfibieanfall för att projicera kinesiska marinsoldater med hjälp av helikoptrar och svävare, under ett 30-dagars uppdrag i västra Stilla havet och en resa på 9000 nautiska mil.

Den exakta platsen för övningen avslöjades inte, inte heller projicerades styrkornas volym. Detta är dock både en första för PLA, vilket gör att den kan samla erfarenhet i denna typ av övning, men också ett meddelande till den amerikanska flottan: flottan Kina kan nu ingripa bortom den första cirkeln av öar som omger Kinasjön.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Amfibieanfall | Försvarsanalys | Militär flottkonstruktion

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna