Nederländerna ser till USA och Israel för långdistansanfallsförmåga

Sedan starten av den ryska aggressionen mot Ukraina har Nederländerna varit ett av de europeiska länder som har ändrat sin försvarshållning mest. Redan i maj 2022 meddelade Amsterdam en ökning på 5 miljarder euro i sina försvarsinvesteringare, dvs en tillväxt på 40 %, för att nå en försvarsinsats på mer än 2024 % av landets BNP till 2, där den bara var 1,41 % 2021, och attdet planerades 2020 att slopa Natos försvarsmål. Två månader senare, i juli, publicerade de nederländska myndigheterna en mycket ambitiös ny vitbok, förutom en ökning av försvarsinsatsen, moderniseringen av alla pansarfordon inom landstyrkorna, en stor ansträngning för att skaffa ett förstärkt land- och sjövärn för luftvärn, genomförande av ett tredje jaktskvadron utrustad med F-35A, samt förvärvet av långdistansanfallsförmåga för de 3 arméerna. Det är för att möta denna sista ambition som de holländska myndigheterna tillkännagav en ambitiös förvärvsplan för några dagar sedan.

Efter Tyskland, Finland och Polen meddelade alltså det holländska flygvapnet att de också skulle misstänka att JASSM-ER-missilen skulle beväpna deras F-35A. Med en räckvidd på 1000 4,23 km arbetar denna etttons luftburna kryssningsmissil, 42 meter lång, i subsonisk hastighet på mycket låg höjd. Den har också en låg radarekvivalent yta och reducerad infraröd strålning som gör den svår att upptäcka och därmed motverka. Missilen bär också en stridsspets på 450 kg WDU-XNUMX/B utformad för att penetrera och förstöra mycket härdade mål. Slutligen har den en intelligent infraröd sökare och en datalänk, för att förstärka dess terminalprecision och utvärderingen av dess effektivitet, även i händelse av elektromagnetisk störning. Det är också relativt ekonomiskt, med ett enhetspris något över XNUMX miljon dollar i offentliga data.

JASSM under flygning GAO.jpg Analys Försvar | Stridsflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
JASSM-ER har en sista infraröd sökare för att öka dess noggrannhet

Amsterdam har också meddelat sin avsikt att utrusta de fyra klassens fregatter Av Zeven Provinciën, men också 4:an Royal Dutch Navy attackerar ubåtare kryssningsmissil RGM/UGM-109E Tomahawk Land Attack Missile (TLAM-E Block IV), ultimat version och enda variant som fortfarande tillverkas av Tomahawk. Med en räckvidd på mer än 1.600 1000 km bär Tomahawk, i subsonisk hastighet och låg höjd som sig bör, en militär last på 450 41 pund, eller 4 Kg. Det sker ombord på ytfartyg i silorna i systemet VLS Mk21 som utrustar de 533 holländska fregaterna, eller kan skjutas upp via en medelstor kapsel av standard XNUMX tum (XNUMX mm) torpedrör som beväpnar de flesta av Natos ubåtar. Förutom den amerikanska flottan är TLAM för närvarande också i tjänst med de brittiska flottstyrkorna och kommer snart att utrusta nya australiska, kanadensiska och japanska jagare och ubåtar.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Analyserar försvar | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

5 Kommentarer

  1. Samtidigt talar vi om ett land som har sålt sin själ till kineserna, som har lite europeisk anda och som absolut skyr allt som kommer från Europa.
    Å andra sidan, för att dra fördel av internationell transit i dessa hamnar, är de närvarande.

  2. […] Redan utvald av Amsterdam till skada för HIMARS för några veckor sedan, och av Köpenhamn några månader tidigare, är PULS en utveckling av Lynx-raketgeväret utvecklat av israelisk militärindustri (IMI) för att beväpna de väpnade styrkorna israeler . Särskilt mångsidigt som HIMARS-systemet kan det implementera raketer från 122 mm till 370 mm kaliber installerade i specifika containrar, med en räckvidd på 40 till 400 km. Dessutom verkar de israeliska förhandlarna vara särskilt samarbetsvilliga, eftersom Madrid vill få en nationell produktionstakt på cirka 75 % för ett program vars totala budget inte skulle överstiga 290 miljoner euro mellan 2023 och 2028. Det är mycket troligt att dessa krav förklarar frånvaron av ett erbjudande från Lockheed-Martin med HIMARS. Uppenbarligen avser den amerikanska koncernen att få en mycket mer betydelsefull order för att tänka på att etablera lokal produktion. […]

  3. […] Faktum är att de två stora industrimännen i den tyska markbundna BITD har åtagit sig att teckna partnerskap med de två huvudaktörerna inom detta område i den västra sfären. Således, Krauss-Maffei Wegmann, designern av Leopard 2 och Puma, presenterade i december 2022 en potentiell ersättare för Bundeswehrs MARS II, baserad på PULS-systemet från israeliska Elbit, samma som just vunnit i Nederländerna mot HIMARS American. […]

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna