Japan investerar 3 miljarder dollar för att skaffa långdistanshypersoniska ballistiska missiler till 2026

Efter att ha passerat den andra hälften av 3000-talet och början av 1000-talet relativt lugnt, under den kombinerade handlingen av amerikanskt skydd och en teater av mindre intensitet i konkurrensen mellan USA och Europeiska unionen Sovjetunionen efter andra världen Kriget, Japan är idag i centrum för den potentiellt mest explosiva teatern på planeten, under det samtidiga hotet av en kinesisk-amerikansk konfrontation runt Taiwan och en konflikt mellan de två Korea. Faktum är att landet nu är inom räckhåll för både kinesiska missiler drygt 29 6000 km bort och nya nordkoreanska ballistiska kapaciteter, de två länderna ligger bara 2 XNUMX km från varandra. Dessutom är Japan ett land särskilt sårbart för strategiska strejker, även konventionella, med endast XNUMX % av sin yta potentiellt användbar (kan ta emot befolkningar), och områden med mycket hög befolkningstäthet, som Tokyo som når XNUMX invånare. kmXNUMX.

Med vetskapen om att Japan inte kan skaffa massförstörelsevapen på grund av sin konstitution är det nu viktigt att införa en konventionell avskräckande förmåga inför sådana hot, särskilt eftersom landet kan bli föremål för "trots sig själv" av kinesiska eller nordkoreanska vedergällningar. åtgärder på grund av den betydande närvaron av amerikanska styrkor på dess mark. Det är i detta sammanhang som de japanska myndigheterna har gjort stora ansträngningar de senaste åren för att skaffa långdistansresponskapacitet med det senaste förvärvet av 400 Tomahawk-kryssningsmissiler avsedda att beväpna Aegis-jagarna från de japanska sjöns självförsvarsstyrkor. Detta tillkännagivande är dock bara ett första steg i förstärkningen av japanska avskräckningsförmåga. Faktum är att Tokyo i går tillkännagav undertecknandet av ett kontrakt värt 380 miljarder yen, eller 3 miljarder dollar, med företaget Mitsubishi Heavy Industries, för att utveckla och serieproducera från 2026 en ny långdistans hypersonisk ballistisk missil. moderniseringen av anti-skeppsmissilen Typ 12.

Typ 12 missilförsvarsanalyser | Hypersoniska vapen och missiler | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Antiskeppsmissilen av typ 2012, som togs i tjänst 12, beväpnar de japanska självförsvarsstyrkornas kustbatterier

Således kommer typ 12-missilen, som idag rustar de japanska kustbatterierna, att få sin räckvidd öka från 200 km till 1000 km i sin moderniserade version, och enligt vissa källor upp till 1500 km i sin luftburna version. I själva verket, där den nuvarande typ 12 endast utrustar självförsvarsstyrkornas kustbatterier, kommer dess utveckling också att kunna beväpna fartyg, flygplan och ubåtar genomen version med ändrad bakgrund. För att möta dessa utmaningar kommer missilen att förlängas, utrustad med en ny motor, en ny sökare, en smygstruktur och en datalänk som möjliggör dynamisk omkalibrering av navigering och målallokering. Programmet kommer att få, enligt Janes, 33,8 av de 150 miljarder yen som planeras för räkenskapsåret 2023, och måste vara fullt operativa senast 2028.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Hypersoniska vapen och missiler | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna