Spanska flottan vänder sig till Sikorskys MH-60R anti-ubåtskrigshelikopter för att beväpna sina fregatter

När det gäller sjöhelikopter dedikerad till uppdrag mot ubåtskrigföring kan det västerländska erbjudandet sammanfattas i stora drag i en konfrontation mellan NH90 NFH (Nato Fregate-helikopter) från det europeiska konsortiet NH Industries, och MH -90R ( kallad Romeo) från amerikanen Sikorsky. För en tid kunde man ha trott att det europeiska flygplanet skulle lyckas pressa sig mot den kvasi-hegemoni Sikorsky hade med SH-60 Seahawk fram till nu, NH90 NFH i tjänst med de italienska och franska flottorna som uppenbarligen erbjuder mycket tillfredsställande prestanda, i synnerhet när det gäller anti-ubåtskrigföring, ett favoritfält för den franska flottan. Tyvärr har bilden av NH90 de senaste åren försämrats kraftigt, gillar flera länder Australien, men även Sverige, Norge och till och med Belgien, efter att ha meddelat att deras enheter förtidspensioneras på grund av kostnads- och underhållsproblem. Faktum är att de flesta av dessa missnöjda kunder sedan dess har vänt sig till Romeo eller åtminstone Blackhawk från Sikorsky, en relativt gammal enhet, men som har övertygat genom sin tillförlitlighet och framför allt sin tillgänglighet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militär helikopterkonstruktion | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Spanien

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna