Finns T-14 Armata-stridsvagnen verkligen närvarande i Ukraina som rysk press hävdar?

Sedan starten av konflikten i Ukraina har ryska styrkor enligt uppgift förlorat, på ett dokumenterat sätt, mer än 1900 stridsstridsvagnar, inklusive mer än 120 T-62/64, mer än 1000 T-72, 460 T-80 samt 60 T-90 och mer än 220 oidentifierade stridsvagnar på grund av för skadade. Trots återupptagandet av industriproduktion russe, i synnerhet på Uralvagonzavod-platsen, som skulle producera ett femtiotal pansarfordon av typen T-90M, T-80BVM, T-72B3M och BMP-3M varje månad, har dessa förluster allvarligt testat de ryska arméernas kapacitet, vilket representerar mer än 65 % av stridsvagnsflottan som de hade i början av konflikten. Om nya ryska stridsvagnar som T-90M lyckas nå fronten varje månad, har dessa förluster tvingat landets myndigheter att ta ut 800 T-64M materiel för att förstärka de styrkor som är utplacerade på 1200 km front, dessa pansarfordon har börjat bli rehabiliteras efter 40 år i förråd. I själva verket är det inget förvånande att den ryska generalstaben lägger fram vissa nya vapen, som ska ge löftet om en nära förestående seger.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Rysk-ukrainska konflikten | Konstruktion av pansarfordon

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna