US Navy vill sälja 6 av sina nya Littoral Combat Ships inom 2 år

LCS Frihetsklass e1629987771171

Att säga att LCS-programmet inte längre gynnas av den amerikanska flottan vore en underdrift. Det är faktiskt varje nytt årligt budgetförfarande möjligheten för henne att försöka ta dessa fartyg ur tjänst, trots att de bara har varit i tjänst i några år. Sålunda, med anledning av presentationen för kongressen förra veckan av det nya dokumentet som ramar in planeringen av den amerikanska flottans konstruktion och förändringar i flottans format, integrerade den amerikanska militären återigen i dokumentet ett förfarande som syftar till att under de kommande 2 åren frigöra 4 LCS av Freedom-klassen och 2 LCS av Independence-klassen från inventeringarna, de efter 3 fartyg, USS Freedom, Independence och Coronado, som togs i drift 2008, 2012 respektive 2014, har redan tagits ur tjänst 2021 och 2022.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med fullständig åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis artiklar". Flash-artiklar är öppna i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till analys- och sammanfattningsartiklarna i sin helhet. Artiklar i Arkiv (mer än två år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

- 15 % på ditt abonnemang Classic eller Premium (månadsvis eller årligen) med koden Tillbaka till skolan23
Endast fram till 30 september!


Dela artikeln:

Om du vill veta mer