Den nya ryska 155 mm självgående pistolen 2S35 Koalitsiya-SV fastnade fortfarande i statliga tester

Ryskt artilleri ansågs, före interventionen i Ukraina, som ett av de mäktigaste på planeten. Detta radade upp mer än 1600 2 3S2 Akatsiya och 19S152 Msta-s självgående kanoner, utrustade med kaliber 27 mm/152 respektive kaliber 37 mm/122, samt tusen andra självgående system, allt från 240 mm haubits. till 2022 mm murbruk. Men ukrainska skyttar lyckades, med identiska system men tillgängliga i mycket mindre kvantiteter, konkurrera med sina ryska motsvarigheter under de första månaderna av konflikten, i synnerhet tack vare den intensiva och välintegrerade användningen av spaningsdrönare och ett kommando- och kommunikationssystem hastigt utvecklat på samma geolokaliseringsalgoritm som används av dejtingsajter. Från maj 777, och ankomsten av de första amerikanska M2000, tyska PzhXNUMX, polska Krabs och franska Caesars, vändes maktbalansen, vilket gav en klar övervikt till ukrainskt artilleri, trots ett antal reducerat från västerländska system.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Artilleri | Rysk-ukrainska konflikten | Konstruktion av pansarfordon

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna