Det kinesiska kommunistpartiet återtar kontrollen över rymden, artificiell intelligens och Quantum för att möta den amerikanska utmaningen

Detta har upprepats tillräckligt av landets myndigheter, Kina har för avsikt att senast 2049 och hundraårsjubileet av skapandet av Folkrepubliken Kina, bli den första världsmakt ur ekonomisk, teknologisk och militär synvinkel. Detta nyckelmål för det kinesiska kommunistpartiet kommer att visa för världen att det västerländska demokratiska och liberala systemets aviserade seger mot Sovjetunionen i slutet av 80-talet hade en kortsiktig och inte en strukturell dimension, som ofta har tolkats. sedan dess.

Hur det än må vara, för att uppnå detta driver Peking å ena sidan sin industriella och ekonomiska utveckling med järnhand, och bygger sedan tjugo år tillbaka en alltmer formidabel militärmakt som har blivit på bara några år , besattheten av Pentagons strategier och hela den västerländska sfären.

Och om kinesiska vetenskapliga och tekniska framsteg under de senaste åren redan inte hade något att avundas de av deras främsta amerikanska rival, verkar det som att KKP nu har för avsikt att ta hand om de tre kritiska områdena i denna tävling, genom ett ministerium för vetenskap och teknik helt och hållet. omorganiserat och nu under kontroll av den mycket mäktiga centralkommissionen för vetenskap och teknik, under direkt kontroll av KKP.

Om ministeriet övervakar och övervakar kinesisk forskning inom väldigt många områden, KKP har under tiden definierat tre strategiska områden som kommer att vara avgörande i den kinesisk-kinesiska konkurrensen, oavsett om det är ekonomiskt, politiskt eller militärt, för att säkerställa strikt förvaltning för att uppnå de uppsatta målen. Det första av dessa områden är rymden, som redan har fått ett starkt stöd och politiskt utformat i många år.

Så här är Kina idag det enda landet som har en egen rymdstation, Tiangong, som för kinesiska forskare utgör en plattform för tekniska experiment med sikte på att installera permanenta installationer på månen.

Tiangong rymdstation e1682512998278 Analys Defense | Rymdkrafter | Artificiell intelligens
Rymdstationen Tiangong lanserades för nästan två år sedan och är idag den enda nationella rymdstationen i omloppsbana

Således har stationen under de senaste åren utrustats med en syrgasregenerator för att återvinna 100 % av stationens syre, medan vattenupptagnings- och regenereringssystemet gör det möjligt att återvinna 95 % av det, vilket avsevärt minskar de logistiska begränsningarna för att behålla stationen och dess besättning i omloppsbana.

Målet här är att möjliggöra etableringen av permanenta infrastrukturer på månen, som kan producera åtminstone dessa två element som är väsentliga för livet på ett autonomt sätt. Kina har också 250 blandade civila och militära observationssatelliter, som kan ge uthållig täckning av ett område, medan Beidou-galaxen erbjuder Kina sitt eget geolokaliseringssystem.

Förutom de militära aspekterna och rymderövringen, innehåller det kinesiska rymdprogrammet också en viktig planetarisk försvarskomponent, för att fånga upp, förstöra eller avleda asteroider som är farliga för planeten. Detta hot tas uppenbarligen på största allvar av Peking, som experimenterade med en kinetisk impactor som kan förstöra en asteroid 2025.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Analyserar försvar | Rymdstyrkor | Artificiell intelligens

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna