Det amerikanska flygvapnet kommer att halvera antalet taktiska flygledare

När man studerar lärdomarna från kriget i Ukraina är det vanligt att man måste moderera slutsatserna på grund av denna konflikts särdrag, förvisso hög intensitet, men mot två motståndare som i många områden använder samma doktrin och samma material, åtminstone kl. början av konflikten. Dessutom använder både ukrainska och ryska arméer endast relativt daterad utrustning, återigen särskilt i början av konflikten. Generalstaben, inklusive i väst, verkar dock ha förändrat sina egna doktriner och vissa tekniska och programmatiska ambitioner de senaste månaderna, just för att tillämpa lärdomarna från ukrainskt blod. Detta är hur alla europeiska arméer har lanserat program som syftar till att öka sitt luftvärnsförsvar, särskilt på kort räckvidd, men också för att förstärka den tunga pansarkomponenten genom att skaffa stridsvagnar och infanteristridsfordon, såväl som på artilleriområdet, med 155 mm kanoner med långa rör som CAESAR, Archer eller Pzh2000, såväl som långdistanssystem som HIMARS eller PULS.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Aviation de chasse | Conflit Russo-Ukrainien | Etats-Unis

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna