Rekryteringssvårigheter kan hota kanadensiska flygvapenprogram

CF 18 Hornet

För några dagar sedan publicerade vi en analys om den allt mer kritiska dimension som HR-begränsningar spelar för de väpnade styrkornas funktion, särskilt i väst. Men medan vissa länder möter en mycket restriktiv demografi, som Japan, ser andra också att deras väpnade styrkor stöter på enorma svårigheter med att rekrytera och behålla de profiler som krävs, även utan att demografin i sig är ett problem. Detta är särskilt fallet med en av de äldsta flygvapnen på planeten, Royal Canadian Air Force, som uppstod ur Canadian Aviation Corps som skapades 1914 för att stödja styrkorna från det brittiska samväldet tillsammans med fransmännen mot tyskarna. Men om RCAF (engelsk akronym) anpassar idag 430 operativa enheter, har de bara 12.000 40.000 män och kvinnor för att uppnå detta. Som jämförelse kan nämnas att den franska flyg- och rymdstyrkan är 600 XNUMX starka, för mindre än XNUMX flygplan i flottan. Uppenbarligen står Ottawa inför ett allvarligt problem i detta område, och saker och ting kommer sannolikt att bli värre under de kommande åren.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med fullständig åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis artiklar". Flash-artiklar är öppna i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till analys- och sammanfattningsartiklarna i sin helhet. Artiklar i Arkiv (mer än två år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

- 15 % på ditt abonnemang Classic eller Premium (månadsvis eller årligen) med koden Tillbaka till skolan23
Endast fram till 30 september!


Dela artikeln:

Om du vill veta mer

En tanke om "Rekryteringssvårigheter kan hota kanadensiska flygvapenprogram"

  1. Sylvain Duret

    Dekonstruerade Kanada av Justin Trudeau...

Kommentarer är stängda.