Ryska piloters beteende över Syrien blir allt farligare enligt det amerikanska flygvapnet

I nästan 9 år har amerikanska, europeiska, turkiska och ryska flygplan varit vana vid att dela den syriska himlen. Mötena har hittills mestadels varit professionella och återhållsamma, med undantag för Su-24 som sköts ner av en turkisk F-16 2015, efter att en turkisk F-4 spaning sköts ner av DCA Syrian. Men saker och ting har förändrats avsevärt de senaste månaderna, vilket också är fallet i Natos norra sektor och ovanför Östersjön. De ryska piloterna har faktiskt vid flera tillfällen genomfört manövrar som bedömts vara oprofessionella och farliga kring Natos övervakningsanordningar, en kritisk incident hade till och med knappast undvikits i slutet av september, då A Su-27 öppnade eld mot en brittisk RC-135W Rivet Joint efter att ha misstolkat orderna från markkontrollen. Lyckligtvis skulle det ryska planets missil ha upplevt ett fel, och katastrofen undveks med nöd och näppe.

RC135W ZZ664 001.jpg Fighters | Rysk-ukrainsk konflikt | Syrienkonflikten
Det var en Royal Air Force RC-135W Rivent Joint som denna som enligt uppgift var måltavla av en rysk luft-till-luft-missil den 27 september 2022. Lyckligtvis skulle den ryska missilen ha fungerat felaktigt, vilket med nöd och näppe avvärjt en katastrof.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense logotyp 93x93 2 Fighter aviation | Rysk-ukrainska konflikten | Syrienkonflikten

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna