Marine Corps och den amerikanska flottan stöter samman om storleken på den amerikanska amfibieflottan

San Antonio Wasp MEU

Med rätta betraktad som en elitenhet inom de amerikanska styrkorna, förlitar sig den amerikanska marinkåren på många specifika kapaciteter dedikerade till det autonoma utförandet av flyg-amfibieuppdrag. Sålunda har kåren, bortom infanteriet och anfallsstyrkorna, sina egna pansarfordon, sina egna artillerisystem, sitt eget luftvärnsförsvar, samt en luftflotta som består av mer 350 F/A-18 E/F, F-35B och AV-8B stridsflygplan, nästan 700 CH-53, AH-1, UH-1 och MV-22B helikoptrar samt flera hundra drönare. Å andra sidan säkerställs transporten av marinsoldaterna och deras utrustning av den amerikanska flottans fartyg, med hjälp av Geting och Amerika klass LHD/A och LPDs San Antonio och Whidbey Island, som bär en fristående amfibisk expeditionsstyrka betecknad marin expeditionsenhet eller MEU, anfallsorienterad med 2300 3 marinsoldater ombord på XNUMX stora amfibiefartyg.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med fullständig åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis artiklar". Flash-artiklar är öppna i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till analys- och sammanfattningsartiklarna i sin helhet. Artiklar i Arkiv (mer än två år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

- 15 % på ditt abonnemang Classic eller Premium (månadsvis eller årligen) med koden Tillbaka till skolan23
Endast fram till 30 september!


Dela artikeln:

Om du vill veta mer