Marine Corps och den amerikanska flottan stöter samman om storleken på den amerikanska amfibieflottan

Med rätta betraktad som en elitenhet inom de amerikanska styrkorna, förlitar sig US Marine Corps på ett flertal specifika kapaciteter dedikerade till det autonoma utförandet av flyg-amfibieuppdrag. Sålunda har kåren, bortom infanteriet och anfallsstyrkorna, sina egna pansarfordon, sina egna artillerisystem, sitt eget luftvärnsförsvar, samt en luftflotta som består av mer 350 F/A-18 E/F, F-35B och AV-8B stridsflygplan, nästan 700 CH-53, AH-1, UH-1 och MV-22B helikoptrar samt flera hundra drönare. Å andra sidan säkerställs transporten av marinsoldaterna och deras utrustning av den amerikanska flottans fartyg, med hjälp av Geting och Amerika klass LHD/A och LPDs San Antonio och Whidbey Island, som bär en fristående amfibisk expeditionsstyrka betecknad marin expeditionsenhet eller MEU, anfallsorienterad med 2300 3 marinsoldater ombord på XNUMX stora amfibiefartyg.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Amfibieanfall | Militär sjöbyggnad | FÖRENTA STATERNA

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna