Airbus supersnabba Racer-helikopterdemonstrator borde (verkligen) flyga i år

Två gånger, den 7 et 15 Mars 2022, flera transport- och attackhelikoptrar från de ryska styrkorna i framåtplacering på den internationella flygplatsen i Cherson, var offer för ukrainska attacker som förstörde eller allvarligt skadade minst femton flygplan genom ett artillerianfall och en attack av specialstyrkor. I enlighet med rysk doktrin hade flygplanet verkligen placerats ut så nära ingreppszonen som möjligt för att minska transittider och reaktionstider för att stödja styrkorna. Tyvärr för den ryska generalstaben kunde ukrainarna dra fördel av denna svaghet för att utföra en av de första lysande aktionerna i detta krig. Det här avsnittet illustrerar perfekt en ny verklighet som luftstridsförband nu måste möta, vilket tvingar dem att operera från baser mycket längre bort från insatslinjerna, vilket ökar transittiderna och minskar en av styrkorna hos helikoptern i strid, nämligen dess stora reaktivitet . Samtidigt betalade ryska och ukrainska helikoptrar ett mycket högt pris för förtätningen av luftvärnssystem, i synnerhet bärbara mark-till-luft-missiler, som orsakade majoriteten av helikoptrförlusterna på båda sidor.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Rysk-ukrainsk konflikt | Konstruktion av militärhelikoptrar | Flash försvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna