Pentagon AI-chef säger att han är "rädd" för Chat GPT:s propagandaförmåga

Sedan den arabiska våren i början av 2010-talet har internets, och i synnerhet sociala nätverks, roll i samhället blivit uppenbar, även för arméer. Sedan dess har både underrättelsetjänsten och arméerna försökt förstå och kontrollera detta verktyg, både i förutseende och för kontroll eller till och med påverkan. Vissa stater, som Ryssland, Kina eller Iran, har till och med utvecklat tjänster dedikerade till att påverka uppdrag i främmande länder genom dessa verktyg, ibland till och med till den grad att de bjuder in sig själva i valprocessen i stora demokratier som USA. Omvänt har kontroll av tillgången till sociala nätverk blivit ett kritiskt imperativ för varje regim med minsta möjliga auktoritarism, för att i roten skära av fenomenen med social smitta och mobilisering som kan hota dem. Men rollen och framför allt det potentiella djupet av inflytande på sociala nätverk kan snart ta ett avgörande steg framåt, med ankomsten av avancerade samtalsverktyg baserade på artificiell intelligens, som Chat GPT.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 USA | Flash Defense | Social ingenjörskonst

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna