Förenade Arabemiraten annullerar beställning på 12 franska H225M Caracal-helikoptrar

I december 2021 meddelade Abu Dhabi beställningen av 12 H225M Caracal manövreringshelikoptrar från Airbus Helicopters vid sidan av den historiska ordern på 80 stridsflygplan Rafale att modernisera sina flygvapen och ersätta sin Mirage 2000-9.

Kontraktet, värt 800 miljoner euro, gjorde det möjligt för Marignanes industrianläggning att fylla en orderbok som saknades på djupet under denna period som kännetecknas av den betydande nedgången i beställningar av enheter dedikerade till offshore-uppdrag, en förkärlek för Super Puma.

Tyvärr verkar det som om Airbus Helicopters inte har lyckats övertyga sina kunder i Mellanöstern. I själva verket, enligt Muammar Abdulla Abushehab, chefen för försvars- och säkerhetsfrågor inom Tawazun-rådet, ett av huvudråden i Emiratis försvarsministerium, kontraktet sades nyligen upp.

Förenade Arabemiraten anser att Airbus Helikoptrar inte samarbetar

Enligt Tawazun-rådet visade sig förslaget från Airbus Helicopters vara komplext, dyrt sett till livscykeln och inte särskilt skalbart när det gäller möjliga modulära anpassningar av flygplanet för att möta framtida behov.

De 12 H225M Caracals beställdes av Förenade Arabemiraten tillsammans med beställningen på 80 flygplan Rafale
De 12 H225M Caracals beställdes av Förenade Arabemiraten tillsammans med beställningen på 80 flygplan Rafale

Vidare klargjorde Muammar Abdulla Abushehab, under intervjun som gavs om detta ämne, att detta beslut inte på något sätt var kopplat till politiska överväganden, utan till en uppenbar "brist på motivation" från industrins team att möta förväntningarna på Förenade Arabemiratens väpnade styrkor, liksom misslyckandet i förhandlingarna kring Abu Dhabis lokala produktionskrav.

Som sådan indikerade Tawazun-rådet att det hade tecknat flera partnerskap med internationella företag för att stärka UAE:s flyg- och försvarsindustri, inklusive Boeing, Raytheon, Leonardo och Saab, utan att paradoxalt nog nämna några franska företag. medan Paris idag är det största försvaret. entreprenör i landet, och Förenade Arabemiraten är den största kunden för den franska BITD.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militär helikopterkonstruktion | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Förenade arabemiraten

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna