Inför nordkoreanska missiler kommer Japan och Sydkorea att koppla ihop sina radarsystem

I augusti 2019, efter Tokyos degradering av Sydkorea i hierarkin av Japans ekonomiska partners, Seoul tillkännagav ensidigt att det förfarande som Washington införde 2016 avslutade, så att dess två mäktigaste allierade i Stillahavsteatern kan samarbeta om underrättelser, i synnerhet för att snabbt utbyta information kring nordkoreanska missiltester utan att behöva gå via den gemensamma amerikanska allierade. Denna bristning var i själva verket konsekvensen av en hårdnande av relationerna mellan de två asiatiska drakarna efter ankomsten av ledare färgade av nationalism i de två länderna, Shinzo Abe i Japan och Moon Jae-In i Sydkorea, sedan denna förbittring mellan de två länderna som var kopplade till de japanska kejserliga styrkornas utfall efter annekteringen av Korea på 20-talet förblev mycket starka. Sedan dess har dock situationen förändrats avsevärt.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Sydkorea | Flash Defense | Cyberstyrkor och militär underrättelsetjänst

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna