Pakistans flotta tar sina två sista kinesiska fregatter av typ 054A/P i besittning

Pakistan har länge stöttats av USA och är idag en av Folkrepubliken Kinas närmaste allierade och den viktigaste internationella kunden till dess försvarsindustri. Således har Islamabad de senaste åren beställt 300 VT-4 stridsstridsvagnar från Peking (plus en option på 160 ytterligare enheter) vars leverans bör börja i år, men också 236 x 155 mm kanoner på PCL-181 lastbil som J-10C stridsflygplan, medan de två länderna samarbetar kring design och produktion av JF-17 thunder light fighter.

Detta är också fallet för den pakistanska flottan, som 2015 beställde 8 AIP Typ 039A anaerobiskt drivna ubåtar som bildar Hangor-klassen, vars leverans kommer att påbörjas 2025, och på senare tid, 2018, 4 anti-krigföringsfregatter. 054A/P ubåt (P för Pakistan), vars första två enheter levererades 2021 och 2022, och vars två sista fartyg av vad som nu utgör Tughril-klassen, har just levererats till den under en ceremoni som hölls på onsdagen på Hudong Zhonghu-varven i Shanghai.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Vapenexport | Flash försvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna