Danska arméer väljer Rheinmetalls kortdistans luftvärnsskyranger 30-torn

I mars 2021 presenterade Rheinmetall Skyranger-systemet för första gången för allmänheten, ett luftvärns- och antidronetorn med kort räckvidd beväpnat med antingen en 35 mm (Skyranger 35) eller 30 mm (Skyranger 30) kanon. bärs av ett medelbepansrat fordon som Boxer, eller en lastbil från 6×6.

Med en stridsvikt på 2,5 ton för en besättning på 3, implementerar Skyranger-tornet, förutom pistolen, en luftvärnsmissiluppskjutare som kan rymma 4 mycket kortdistansmissiler såsom Stinger eller Mistral.

Dess AESA-radar har 5 plattantenner för att upptäcka lufthot inom en radie av 20 km för stridsflygplan, 10 km för kryssningsmissiler och 5 km för lätta drönare och annan vandrande ammunition.

Målidentifiering säkerställs av en högupplöst infraröd kamera, samt en synlig spektrumkamera, som kan användas antingen kopplad till radarn, eller oberoende för passiv identifiering, varvid avståndet sedan beräknas med en laser.

Skyranger 30-tornet är värd för en fyrdubbel missilstartare som kan ta emot mycket kortdistansflygskyddsmissiler som Stinger eller Mistral.
Skyranger 30-tornet är värd för en fyrdubbel missilstartare som kan ta emot mycket kortdistansflygskyddsmissiler som Stinger eller Mistral.

Således beväpnad kan Skyranger i sin version 30 sätta upp en skyddsbubbla på 8 till 9 km beroende på vilken typ av missiler som används. En andra bubbla med en radie på 2,5 km fullbordar den. Den bildas av pistolen med hög eldhastighet och högt spelrum, beväpnad med 1.200 30 160 mm luftbussskal utrustade med en närhetständning och släpper ut XNUMX volframkulor som projiceras i hög hastighet mot målet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militär planering och planer | Tyskland | CIWS och SHORAD

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna