Nordkorea går närmare att skjuta upp sin första spaningssatellit

Det nordkoreanska rymdprogrammet lanserades 1980 och har stött på många svårigheter under åren. Den första uppskjutningen ägde rum 1998, och baserades på Taepodong-1-raketen, en raket 25 meter lång med en startvikt på 33 ton, som skulle kunna sätta en etttonssatellit i omloppsbana i en låg omloppsbana. på en höjd av 2500 km. Baserat på teknik utvecklad för den mellandistans ballistiska roboten Rodong-1 avbröts uppskjutningen efter att raketens tredje steg enligt uppgift fattat eld efter att ha flugit 1600 2006 km. Det andra testet ägde rum 30, med en ny bärraket på 90 meter och 1 ton kallad Unha-2 och härledd från den ballistiska missilen Taepodong-45, men den senare exploderade bara XNUMX sekunder efter start.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Nordkorea | Flash Defense | Rymdstyrkor

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna