Royal Navy föredrar det amerikanska vertikala uppskjutningssystemet Mk41 framför det europeiska SYLVER för sina Type 31 fregatter

- Annons -

2015, inför en försvarsbudget som förblev lägre än behoven, reducerade den nya British Defense Review formatet för Type 26 anti-ubåtsfregatterprogrammet, avsett att ersätta de 13 Type 23 fregatter av Duke-klassen, till 8 fartyg. Samtidigt, för att upprätthålla ett format av 20 stora stridsytenheter, det vill säga 7 typ 45 luftvärnsjagare och 13 fregatter, åtog sig London att lansera designen av en ny lättare och framför allt mycket mer ekonomisk fregatt än Type 26. Sålunda, i december 2018, skilde Royal Navy till förmån för Babcocks Arrowhead 140-modell för dess framtida Type 31 fregatt, som kommer att beställas från 5 exemplar till en särskilt låg kostnad £250 miljoner per enhet exklusive system och £400 miljoner inklusive system.


LOGO meta defense 70 Kontrakt och anbudsförfaranden Försvar | Vapenexport | Flash försvar

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.

- Annons -

Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna