Taiwan beställer ytterligare 18 M142 HIMARS-system från Lockheed-Martin

Taiwan kommer att beställa ytterligare 18 M142 HIMARS för att öka sin medeldistans eldkraft inför det växande hotet från kinesisk militär intervention på ön.

Liksom hägringarna under de arabisk-israeliska krigen och de laserstyrda bomberna från Gulfkriget, har kriget i Ukraina fört fram vissa stjärnor på den internationella vapenmarknaden, såsom den turkiska TB2-drönaren och den franska Caesarkanonen. samt M142 HIMARS långdistansartillerisystem från amerikanska Lockheed-Martin.

Framgången för M142 HIMARS i Ukraina och på den internationella scenen

Systemet hade bara beställts, utanför USA, av 5 väpnade styrkor för mindre än 80 enheter före den 24 februari 2022. Det har sedan dess beställts av 6 nya arméer runt om i världen, för mer än 70 enheter, inte medräknat potentialen Polsk beställning som kommer att vara 200 till 500 enheter.

Taiwan var en av de första internationella kunderna till HIMARS, med en order på 11 exempel som tillkännagavs i oktober 2020. Framgången med HIMARS kan ha påverkat Taipei att möta en eventuell kinesisk offensiv. Faktum är att landets myndigheter just har offentliggjort deras avsikt att beställa ytterligare 18 enheter levereras från 2026.

Mycket mobil tack vare sin 6×6-konfiguration för en stridsvikt på mindre än 19 ton, kan M142 HIMARS behandla mål 15 till 500 km bort beroende på vilken ammunition som används.

M142 HIMARS har visat sig effektiv i Ukraina
Effektiviteten hos HIMARS-system i Ukraina har övertygat flera länder att utrusta sig med detta system, eller motsvarande system som K-239 eller PULS

ATACMS och PrSM, ammunition med utökat räckvidd

Beväpnad med 227 mm GMLRS-raketer kan systemet bära 2x6 ammunition med en räckvidd på 15 till 92 km (150 km för ER-GMLRS) med GPS-vägledning som bär en stridsspets på 91 kg, kapabel att hantera stora ytor mot svagt härdade mål.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militär planering och planer | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | FÖRENTA STATERNA

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna