50 % av de ryska militärernas dödsfall i Ukraina är resultatet av dålig utbildning i första hjälpen

Det är sällsynt idag att ryska medier vågar publicera vittnesmål som pekar på dysfunktioner inom arméerna, och i synnerhet när det gäller den särskilda militära operationen i Ukraina, som officiellt utsetts.

Det är sant att kritik mot båda nu bestraffas med 15 års fängelse, och de ryska domstolarna verkar ganska benägna att strikt tillämpa dumans nya lagar på detta område.

Så var dock fallet i en artikel publicerad av Ria Novostiis sajt den 27 april, i detta fall en intervju med chefen för Kalashnikov Tactical Medicine Training Center Artem Katulin.

Om själva intervjun är urvattnad och av ringa intresse innehåller den fortfarande en högst spektakulär uppenbarelse. Enligt Artem Katulin är faktiskt 50 % av dödsfallen bland ryska soldater i Ukraina kopplade till dålig akutvård och därför till dålig utbildning av trupper i första hjälpen.

Och för att driva poängen hem genom att specificera att 30% av amputationerna som utförs på soldater som deltar i den speciella militära operationen är konsekvensen av en felaktigt placerad turniquet.

Enligt honom, om medlemmarna i centret är närvarande i Ukraina och utför viktigt träningsarbete, förblir de flesta av soldaterna utan lämplig kunskap, vilket delvis förklarar de stora förlusterna som registrerats.

Firsthelp-träning ukrain Ryska federationen | Rysk-ukrainsk konflikt | Militär träning och övningar
Första hjälpen-träning utförs särskilt seriöst av ukrainska soldater, med hjälp av västerländska tränare (här spanska)

Enligt American Defense Intelligence Agency har de ryska arméerna registrerat mellan 189.500 223.000 och 35,500 43,000 dödsoffer sedan konfliktens början, inklusive 154,000 180,000-XNUMX XNUMX dödade och XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX sårade.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ryska federationen | Rysk-ukrainska konflikten | Militär träning och övningar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna