För de baltiska länderna är hotet fortfarande intensivt trots de stora förluster som de ryska arméerna lidit i Ukraina

Ryska stridsvagnar e1684852270989

Före den ryska interventionen i Ukraina var mycket få i Västeuropa redo att ge tilltro till den oro som under flera år uttryckts av staterna som gränsar till Ryssland eller Vitryssland, och i synnerhet de baltiska staterna. Vid den tiden ansåg de flesta västeuropeiska länder att dessa varningar från Tallin, Vilnius, Riga eller Warszawa var överdrivna, och svarade framför allt på en känsla som härrörde från den allmänna opinionens kollektiva minne. Warszawapakten. Från den 24 februari 2022 har tonen naturligtvis förändrats radikalt.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med fullständig åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis artiklar". Flash-artiklar är öppna i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till analys- och sammanfattningsartiklarna i sin helhet. Artiklar i Arkiv (mer än två år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

- 15 % på ditt abonnemang Classic eller Premium (månadsvis eller årligen) med koden Tillbaka till skolan23
Endast fram till 30 september!


Dela artikeln:

Om du vill veta mer

Man tänkte "För de baltiska länderna är hotet fortfarande intensivt trots de stora förlusterna som de ryska arméerna lidit i Ukraina"

Kommentarer är stängda.