Torsdagen den 30 november 2023

USA:s militära logistik till Europa är 30 % effektivare idag än vid starten av kriget i Ukraina

Kriget i Ukraina har satt amerikansk militärlogistik till Europa på prov, efter 30 år av ödemark. Men den amerikanska generalstaben är nöjd med de framsteg som gjorts de senaste månaderna på detta område, med en 30-procentig ökning av effektiviteten.

Mellan 1969 och början av 1990-talet genomförde Nato en stor övning kallad Reforger nästan varje år, på hösten eller i början av vintern. Detta syftade till att simulera den massiva utplaceringen av amerikanska styrkor i Europa för att möta en hypotetisk Warszawapaktoffensiv.

På spänningarnas höjdpunkt, 1983, under Euromissile-krisen, mobiliserade Reforger inte mindre än 125 000 amerikanska soldater som var utplacerade i Europa för att försörja den amerikanska arméns IIIᵉ, Vᵉ och VIIᵉ Corps, som deltog i försvaret av Europa.

Vid den tiden hade Pentagons logistiker skaffat sig mycket effektiv kunskap och organisation för att under övningarna effektivisera transatlantiska rotationer, vare sig det rörde sig om män, tung utrustning eller ammunition eller livsmedel.

Med slutet av det kalla kriget tappade Reforger-övningen naturligtvis sitt intresse, och dess sista iteration, Reforger 93 som ägde rum i maj 1993, gällde bara ett fåtal amerikanska enheter placerade i federala Tyskland.

Om amerikanska logistiker hade andra teatrar att utöva sina talanger på, i Mellanöstern, först mot Irak, sedan i Afghanistan, har kunnandet i Europa minskat avsevärt under de senaste decennierna.

USA:s militärlogistik var tvungen att sätta in 3 amerikanska armékårer på några veckor under det kalla kriget
Reforgers mål var att implementera 3 armékårer av den amerikanska armén i Europa mot Warszawapakten

Den ryska offensiven mot Ukraina i februari 2022, och ökningen av amerikanskt bistånd till Kiev men också till dess europeiska allierade under de senaste månaderna, var därför en verklig utmaning för männen och den infrastruktur som inte längre hade upplevt sådan aktivitet på 30 år.


LOGO meta defense 70 Militär logistikkedja | Rysk-ukrainska konflikten | FÖRENTA STATERNA

Resten av den här artikeln är reserverad för prenumeranter -

Klassiska prenumerationer ger tillgång till alla Flash-artiklar, analyser och synteser, utan reklam, från €1,99.

Premiumprenumerationer också tillgång till artiklar över två år gamla i arkivet, såväl som avancerade forskningsverktyg och att publicera två pressmeddelanden eller jobberbjudanden per månad gratis i Partners-sektionen ( + Push sociala nätverk / ansökan).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
Fabrice, en före detta flygpilot för fransk sjöfart, är redaktör och huvudförfattare till webbplatsen Meta-defense.fr. Hans expertområden är militär flygteknik, försvarsekonomi, luft- och ubåtskrigföring och Akita inu.

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna