Efter en ansträngande Wargame-session vill amerikanska parlamentsledamöter prepositionera vapen i Taiwan

Amerikanska parlamentariker omprövade sina ståndpunkter om militärt stöd till Taiwan efter ett krigsspel

Representanthusets kommitté för konkurrens mellan USA och det kinesiska kommunistpartiet, som ofta kallas "Kinakommittén", skapades i januari 2023, och har som uppdrag att undersöka det kinesiska kommunistpartiets ekonomiska, politiska och strategiska agerande internationellt. och i USA, och att föreslå åtgärder för att bemöta dem. En av de mest brännande frågorna för denna kommitté, som består av 13 demokratiska representanter och 11 republikanska representanter, är inget annat än det växande hot som Peking utgör mot den taiwanesiska allierade.

För att ta det fulla måttet av vad som skulle vara en öppen konflikt mellan USA och Kina runt den autonoma ön sedan 1947, involverade Kinakommittén sina medlemmar i en krigsspelssession för bara en månad sedan. Som vi redan hade ekat, det var föremål för en verklig medvetenhet från amerikanska parlamentarikers sida, inte bara när det gäller riskerna för förlängning av konflikten, utan också om de stora förlusterna och de många förstörelser som en sådan konflikt skulle medföra.

Det är faktiskt utan överraskning att Kinakommittén några veckor senare föreslog flera åtgärder som syftade till att avsevärt öka den avskräckande potentialen hos den taiwanesiska och amerikanska hållningen gentemot Peking.

Ansikten på amerikanska parlamentariker under wargaming-sessionen i Stillahavsteatern visar intensiteten i den levda upplevelsen
Ansikten på amerikanska parlamentariker under wargaming-sessionen i Stillahavsteatern visar intensiteten i den levda upplevelsen

Således, inom ramen för lagen som styr Pentagons budget för 2024, Kinakommittén gjorde 10 rekommendationer främst inriktat på detta mål, inklusive en ökad ansträngning för att påskynda leveransen av cirka 19 miljarder dollar i militär utrustning beställd av Taipei, men också förstärkningen i antal och spridningen av de amerikanska styrkorna som är utplacerade i Stillahavsteatern. Dessutom rekommenderade han att ge Taiwan prioritet vid leverans av vapen, samt att öka det militära biståndet på 500 miljoner dollar som beviljats ​​av Washington till Taipei.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Utplacering av styrkor - Återförsäkring | Militär logistikkedja | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna