Efter en ansträngande Wargame-session vill amerikanska parlamentsledamöter prepositionera vapen i Taiwan

USA-lager e1685024118161

Amerikanska parlamentariker omprövade sina ståndpunkter om militärt stöd till Taiwan efter ett krigsspel

Representanthusets kommitté för konkurrens mellan USA och det kinesiska kommunistpartiet, som ofta kallas "Kinakommittén", skapades i januari 2023, och har som uppdrag att undersöka det kinesiska kommunistpartiets ekonomiska, politiska och strategiska agerande internationellt. och i USA, och att föreslå åtgärder för att bemöta dem. En av de mest brännande frågorna för denna kommitté, som består av 13 demokratiska representanter och 11 republikanska representanter, är inget annat än det växande hot som Peking utgör mot den taiwanesiska allierade.

För att ta det fulla måttet av vad som skulle vara en öppen konflikt mellan USA och Kina runt den autonoma ön sedan 1947, involverade Kinakommittén sina medlemmar i en krigsspelssession för bara en månad sedan. Som vi redan hade ekat, det var föremål för en verklig medvetenhet från amerikanska parlamentarikers sida, inte bara när det gäller riskerna för förlängning av konflikten, utan också om de stora förlusterna och de många förstörelser som en sådan konflikt skulle medföra.

Det är faktiskt utan överraskning att Kinakommittén några veckor senare föreslog flera åtgärder som syftade till att avsevärt öka den avskräckande potentialen hos den taiwanesiska och amerikanska hållningen gentemot Peking.

Ansikten på amerikanska parlamentariker under wargaming-sessionen i Stillahavsteatern visar intensiteten i den levda upplevelsen
Ansikten på amerikanska parlamentariker under wargaming-sessionen i Stillahavsteatern visar intensiteten i den levda upplevelsen

Således, inom ramen för lagen som styr Pentagons budget för 2024, Kinakommittén gjorde 10 rekommendationer främst inriktat på detta mål, inklusive en ökad ansträngning för att påskynda leveransen av cirka 19 miljarder dollar i militär utrustning beställd av Taipei, men också förstärkningen i antal och spridningen av de amerikanska styrkorna som är utplacerade i Stillahavsteatern. Dessutom rekommenderade han att ge Taiwan prioritet vid leverans av vapen, samt att öka det militära biståndet på 500 miljoner dollar som beviljats ​​av Washington till Taipei.


Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med fullständig åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis artiklar". Flash-artiklar är öppna i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till analys- och sammanfattningsartiklarna i sin helhet. Artiklar i Arkiv (mer än två år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

- 15 % på ditt abonnemang Classic eller Premium (månadsvis eller årligen) med koden Tillbaka till skolan23
Endast fram till 30 september!


Dela artikeln:

Om du vill veta mer

2 tankar till "Efter en ansträngande Wargame-session vill amerikanska parlamentariker prepositionera vapen i Taiwan"

  1. […] Kina mot Taiwan har varit föremål för många studier och simuleringar de senaste åren, även i USA:s kongress. Men det var systematiskt en fråga om att studera insatserna av en amerikansk intervention […]

Kommentarer är stängda.