FA-50, ATR-72MP, UH-60, Anca ..: Malaysiska flygvapnet moderniseras på LIMA-mässan

Liksom sina grannar, hade Kuala Lumpur inte prioriterat att utrusta det malaysiska flygvapnet förrän nyligen, trots regionala spänningar, dess befolkning på 33 miljoner och av dess 330.000 XNUMX km² att skydda.

Efter tillbakadragandet av MIG-29 och F-5 i tjänst under flera decennier, kan de malaysiska flygvapnen idag bara förlita sig på en trång flotta som består av 8 F/A-18 D Hornets som förvärvades 2008, och att 18 Su-30MKM förhandlade med Moskva några år tidigare.

Även om dessa flygplan fortfarande är relativt moderna och effektiva, var det ändå viktigt för Kuala Lumpur att stärka sitt format, och mer allmänt att modernisera alla sina flygvapen.

Även om relationerna med Peking var relativt goda fram till mitten av föregående årtionde, har de försämrats avsevärt under de senaste åren efter att Peking hårdnat avsevärt. dess territoriella anspråk i Sydkinesiska havet med den berömda regeln om 9 linjer, vilket berövar flera länder en exklusiv ekonomisk zon, ofta rik på fiske och mineraltillgångar.

Faktum är att Malaysia, liksom många av sina grannar, nu uppmanas att modernisera och utöka sina arméer, särskilt inom sjö- och flygområdet.

Malaysiska flygvapnet Su-30MKM
Malaysiska flygvapnet implementerar 18 Su-30MKM tunga stridsflygplan

Det är därför med anledning av Langkawi International Maritime and Aerospace eller LIMA-utställningen, en försvarsutställning som hålls, oh surprise, i Malaysia, som landets flygvapen har beslutat att tillkännage en serie kontrakt till ett totalt belopp av 2,2 miljarder dollar. Bland de 40 kontrakt som undertecknats i detta sammanhang förtjänar fyra särskild uppmärksamhet.

För det första beställde Kuala Lumpur officiellt 18 FA-50 tränings- och attackflygplan från sydkoreanska KAI, avsedda att ersätta Hawks som fortfarande är i tjänst, både i funktionen av avancerade träningsflygplan och som lätta stridsflygplan.

Detta tillkännagivande är i sig inte en överraskning, eftersom Kuala Lumpur i februari tillkännagav att de hade valt ut det sydkoreanska flygplanet mot den ryska MIG-35 och den kinesisk-pakistanska JF-17, efter att den indiska Tejas eliminerats från tävlingen några veckor tidigare.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Kontrakt och anbudsförsvar | Tränings- och attackflygplan | Maritime Patrol Aviation

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna