Håller Ukraina på att samla en genombrottsbrigad för sin kommande offensiv?

Sedan flera veckor tillbaka har många västerländska kommentatorer väntat på lanseringen av den berömda ukrainska vårens motoffensiv mot det ryska systemet. Detta tenderar dock att bli försenat. Och Janes analys- och informationstjänst kan ha pekat ut orsakerna till denna försening. Faktum är att sajten i korthet meddelade att den hade erhållit viss information om detta ämne under International Defense and Security Technology Fair (IDET) 2023, som ägde rum för några dagar sedan i Brno, i Tjeckien.

Enligt denna information, skulle den ukrainska generalstaben vänta tills de 50 CV90 infanteristridsfordonen, de tio stridsvagnarna Leopard 2A5 och dussinet Archer-artillerisystem som Sverige erbjuder är i drift för att utlösa denna offensiv. Och för att tillägga att Sverige skulle ha tränat 3000 till 5000 ukrainska soldater, eller styrkan av en brigad, för att implementera denna utrustning. I själva verket skulle en på detta sätt sammansatt brigad i själva verket utgöra en mycket effektiv brytstyrka för att bryta igenom de ryska försvarslinjerna, och tillåta andra enheter, mindre tungt utrustade och skyddade, att utnyttja det genombrott som sålunda skapats genom manöver.

Archer sweden e1685546432661 Artilleri | MBT stridsvagnar | Rysk-ukrainska konflikten
Stockholm meddelade att man erbjudit Kiev mellan 8 och 12 Archer 155 mm artillerisystem

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artilleri | MBT stridsvagnar | Rysk-ukrainska konflikten

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna