Iran hävdar att de har utvecklat en hypersonisk ballistisk missil som kan utmanövrera "alla befintliga försvar"

Teheran har precis meddelat att man har utvecklat en ny hypersonisk ballistisk missil utformad för att omintetgöra alla befintliga luftvärns- och antimissilförsvarssystem, utan att nämna dem, de israeliska David Sling- och Arrow 3-systemen.

Som vi vet har Iran under de senaste åren gjort enorma bevisade framsteg inom området för konventionella strategiska förmågor, oavsett om långdistansdrönare som Shahed 136-drönaren med en räckvidd på mer än 2000 km som använts för att trakassera ukrainskt försvar i flera månader av Ryssland, kryssningsmissiler, men även ballistiska missiler. DE attacker som utfördes mot de militära flygfälten i Idlib och Al Assad 2020Men även strejker mot saudiska oljeinstallationer 2019, intygar effektiviteten och noggrannheten hos dessa system.

För några dagar sedan fortsatte Teheran i detta avseende att en provskjutning av en ny modell av ballistiska medeldistansmissiler, kallad Kheibar, härledd från Khorramshahr som tidigare testats, och utrustad med en räckvidd som är större än 2000 km som är tillräcklig för att träffa hela det israeliska territoriet, såväl som flera mål som tillhör Nato i Grekland, Turkiet, Bulgarien eller Rumänien. Samtidigt fortsätter spänningarna att växa med Israel mot bakgrund av intensifieringen av det iranska kärnkraftsprogrammet, utanför alla regler som fastställts av det internationella samfundet och som antas garantera det iranska arbetets uteslutande civila karaktär.

Shahed 136 Iran ballistiska missiler | Hypersoniska vapen och missiler | Strategiska vapen
Shahed 136, som ursprungligen uppfattades som oviktiga jippon, har visat sig vara effektiv för att trakassera motståndares luftvärnsförsvar i Ukraina.

Faktum är att hypotesen om israeliska förebyggande attacker mot iranska kärnkraftsanläggningar nu är mycket allvarliga, särskilt eftersom Teheran högt proklamerar att man nu har överskridit de tillåtna kvoterna för uran anrikat med iraniska centrifuger med mer än 20 gånger, vilket sätter landet ett stenkast från kunna skaffa kärnvapen. För att skydda sig mot eventuella anfall från det israeliska flygvapnet har Teheran utvecklat ett kraftfullt ballistiskt och drönarerbjudande som är tänkt att ge det tillräckligt med potential för andra anfall för att avskräcka Jerusalem.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistiska missiler | Hypersoniska vapen och missiler | Strategiska vapen

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna