US Navy lanserar ett mystiskt Prowling Munitions-program för rekordstora 1 miljard dollar

Den amerikanska flottan har just meddelat nästa lansering av ett stort Prowling Munitions-program med ett kuvert på 1 miljard dollar, utan att ge ytterligare detaljer om det, särskilt med avseende på vilken typ av drönare som valts. och användningen som kommer att göras av den .

Om det andra Nagorno-Karabach-kriget, som 2020 motsatte sig de armeniska och azerbajdzjanska arméerna, visade all operativ effektivitet hos Harop och Harpy prowl ammunition av israelisk faktura för att eliminera det motsatta försvaret, kriget i Ukraina idag visar dess mångsidighet, medan båda sidor använder denna typ av ammunition för både taktisk och att träffa mål på strategiskt djup.

Det är därför inte förvånande att industriella och/eller nationella program för att utveckla denna typ av ammunition har mångdubblats i Europa och över hela planeten under flera månader, vilket var fallet i Frankrike med Colibri- och Larinae-programmen, som syftar till att träffa mål 5 respektive 50 km bort, som tillkännagavs av DGA förra mars.

Potentialen hos Prowling Munitions har inte heller undgått den amerikanska flottan. Redan för två år sedan US Office of Naval Research (ONR) hade lagt en beställning på Coyote Block 3 (CB3) lätt strövande ammunition av Raytheon för att testa dess effektivitet i samband med en marin utplacering, men också för att testa idén om ett svärmanfall mot sjö- eller landmål.

US Navy Burning Ammunition Program
År 2021 beställde den amerikanska flottan 33 miljoner dollar i Coyote Block III ammunition för att experimentera med marin utplacering och svärmflygning

2021-kontraktet nådde då 33 miljoner dollar, utan samband med ett nytt ammunitionsprogram som just har tillkännagivits av den amerikanska flottan, som avser ett faraoniskt belopp på 1 miljard dollar, det vill säga det största kontraktet för en vandrande ammunition hittills känt. Genomfört av Naval Sea Systems Command, har detta kontrakt dykt upp på torget sedan november förra året. Det förblir dock väldigt mystiskt, särskilt eftersom det trots sin mängd inte kommer att ge upphov till industriell konkurrens.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Lappammunition | Nagorno-Karabach-konflikten | Rysk-ukrainska konflikten

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna