Den schweiziska armén är oroad över sin förmåga att behålla sin arbetsstyrka

- Annons -

Den schweiziska armén är i många avseenden mångas beundran och har varit det i många år. Med en befolkning på endast 8 miljoner invånare, och endast 3.600 8.000 yrkessoldater, kan den faktiskt mobilisera på några dagar 35.000 140.000 soldater och 2014 XNUMX man av en teoretisk arbetsstyrka på XNUMX XNUMX man, enligt DEVA (Army Development) plan. träder i kraft XNUMX.

Dessutom är den anmärkningsvärt utrustad för ett land av denna storlek, till exempel 134 stridsvagnar Leopard 2A4 moderniserade, 190 CV90 infanteristridsfordon, 924 Piranha pansarfordon samt 36 stridsflygplan (idag F5 och F-18, i morgon F-35A) och 25 Cougar och Super Puma manöverhelikoptrar, trots En reducerad budget på 5 miljarder schweiziska franc representerar endast 0,7 % av landets BNP, vilket måste bringas till 1 % till 2035 efter Rysslands invasion av Ukraina.

Baserat på principen om en milisarmé, förlitar sig den schweiziska armén på obligatorisk militärtjänstgöring för män i åldern 18 till 34, uppdelad i inledande utbildning på 4 månader, följt av perioder på 3 veckor varje år av utplacering. 245 dagars tjänst eller 34 år.

- Annons -

Utöver det förblir personalen tillgänglig vid en attack, även om de inte längre behöver utföra sin årliga uppdatering. Officerare å sin sida måste tjänstgöra längre eftersom deras rang ökar.

Schweiziska armén har beställt 36 F-35A för att ersätta F-5 och F-18 som fortfarande är i tjänst idag.
Den schweiziska armén har beställt 36 F-35A för att ersätta F-5 och F-18 som fortfarande är i tjänst idag.

Trots denna månghundraåriga mekanism som har säkerställt landets säkerhet, står den schweiziska armén idag inför betydande svårigheter att behålla sin styrka. Ja, varje år, under den inledande utbildningsperioden, beslutar upp till 7000 XNUMX värnpliktiga att vända sig till civiltjänst istället för att gå med i arméerna.

Faktum är att varje år förlorar den ytterligare 2000 XNUMX soldater till sin teoretiska styrka, samtidigt som den möter betydande driftssvårigheter.

- Annons -

LOGO meta defense 70 Försvarspolitik | Flash Defense | Allmän åsikt

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

- Annons -

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

2 Kommentarer

  1. […] Faktum är att effektiviteten hos F-35 beror mycket mindre på besättningens krydda än för andra flygplan, vilket är tänkt att förenkla förfarandena och till och med kraven för rekrytering, utbildning och utbildning av besättningar, samtidigt som det förbättrar slutoperationen Förmågor. Detta argument har särskilt drabbat Schweiz, ett land vars försvar står inför betydande svårigheter att upprätthålla träningsnivån för sina lag. […]

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna