Nederländerna kommer att beställa 14 Airbus H225M Caracal-helikoptrar från Frankrike

De holländska specialstyrkorna kommer att fortsätta att lita på flygplan från Airbus Helicopters verkar det som. Den holländska försvarsministern, Christophe van der Maat, meddelade faktiskt i en intervju som gavs till nyhetssajten De Telegraaf att Nederländerna skulle förvärva en flotta av 14 Airbus H225M Caracal helikoptrar till den europeiska helikoptertillverkaren, för att ersätta de 12 AS532 Cougars i tjänst med Royal Netherlands Air Force för transport- och stridssöknings- och räddningsuppdrag.

Kontraktsbeloppet som ministern meddelat är ännu inte klart definierat, uppskattat till mellan 1 och 2,5 miljarder euro. Å andra sidan vet vi mer om urvalsprocessen som tillämpas av Haag.

Enligt van der Maat utvärderades flera flygplan, och endast franska Caracal och amerikanska Black Hawk uppfyllde faktiskt de holländska specialstyrkornas förväntningar. Kabinens storlek och utrustningen ledde slutligen till valet av det europeiska flygplanet.

Cougar Nederländerna FS skalad e1685992052339 Vapenexport | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
De holländska specialstyrkorna använder idag 12 AC532 Cougars för stridssök- och räddningsuppdrag

Caracal, som trädde i tjänst 2005, är den ultimata utvecklingen av Super Puma-familjen, i tjänst med ett dussin väpnade styrkor, inklusive Frankrike, som använder 18 flygplan, inklusive 7 för stridsräddningsuppdrag inom EH/67 Pyrénées-skvadronen. Franska flyg- och rymdstyrkan och åtta inom 4ᵉ stridshelikopterregementet av specialstyrkorna.

Enheten, nästan 20 meter lång, stöds av en 16,2 m rotor som drivs av 2 Makila 2A1-turbiner på vardera 2.380 5,3 hk. Med ett tomt pass på 5,7 ton kan den bära 29 ton last, beväpning och bränsle, dess kabin kan ta emot upp till XNUMX beväpnade soldater.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Vapenexport | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna