Qatari Mirage 2000-5 snart i Indonesien?

I november förra året meddelade de indonesiska myndigheterna att de hade släppt ett kuvert på 3,9 miljarder euro för att finansiera förvärvet av en andra del av 18 flygplan Rafale nytt från Dassault Aviation som en del av ett globalt förvärvsåtagande av 42 flygplan, samt 12 Qatari Mirage 2000-5 EDA och DDA som en mellanlösning i väntan på ankomsten av mer moderna flygplan. 

Sedan dess har ämnet förblivit mer eller mindre fruset, åtminstone på den offentliga scenen, eftersom VD:n för Dassault Aviation Eric Trappier för några veckor sedan meddelade senaten att han avsåg att snart få betalning av den deposition som krävs för att aktivera bygget av den andra delen av Rafale indoneser. När det gäller Qatars Mirage 2000-5 har försvarets ekosystem förblivit särskilt diskret när det gäller framtiden för dessa enheter.

Men det kan vara så att saker och ting har gått framåt under det här tidsintervallet. I själva verket, enligt information som släppts av den privata underrättelsesidan Intelligence Online, har instruktörerna och teamen från företaget Defence Conseil International, en av stöttepelarna för exporten av fransk försvarsutrustning på den internationella scenen, enligt uppgift varit mycket aktiva under de senaste månaderna på Dohas flygbas, just för att förbereda för överföringen av 12 flygplan till Jakarta, med Paris godkännande enligt artikeln.

RAFALE F4 Begagnad försvarsutrustning | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Efter Indien är Indonesien det andra asiatiska landet som har förklarat sig för Rafale Franska för att utgöra ryggraden i sin stridsflotta.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Begagnad försvarsutrustning | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

Alla

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT