Qatari Mirage 2000-5 snart i Indonesien?

Rafale Mirage2000 qatar e1625759333293

I november förra året meddelade de indonesiska myndigheterna att de hade släppt ett kuvert på 3,9 miljarder euro att finansiera förvärvet av en andra del av 18 nya Rafale-flygplan från Dassault Aviation som en del av ett övergripande förvärvsåtagande av 42 flygplan, samt 12 Qatari Mirage 2000-5 EDA och DDA som en mellanlösning i väntan på ankomsten av mer moderna enheter. 

Sedan dess har ämnet förblivit mer eller mindre fruset, åtminstone på den offentliga scenen, eftersom VD:n för Dassault Aviation Eric Trappier för några veckor sedan meddelade senaten att han hade för avsikt att få betalning av den deposition som krävs för att aktivera byggandet av den andra omgången av indonesiska Rafale. När det gäller Qatars Mirage 2000-5 har försvarets ekosystem varit särskilt diskret om framtiden för dessa enheter.

Men det kan vara så att saker och ting har gått framåt under det här tidsintervallet. I själva verket, enligt information som släppts av den privata underrättelsesidan Intelligence Online, har instruktörerna och teamen för företaget Defence Conseil International, en av stöttepelarna för exporten av fransk försvarsutrustning på den internationella scenen, enligt uppgift varit mycket aktiva under de senaste månaderna på Dohas flygbas, just för att förbereda för överföringen av 12 flygplan till Jakarta, med godkännande av Paris enligt artikeln.

F4 BRIST
Efter Indien är Indonesien det andra asiatiska landet som har kommit ut till förmån för franska Rafale för att utgöra ryggraden i dess stridsflotta.

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med fullständig åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis artiklar". Flash-artiklar är öppna i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till analys- och sammanfattningsartiklarna i sin helhet. Artiklar i Arkiv (mer än två år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

- 15 % på ditt abonnemang Classic eller Premium (månadsvis eller årligen) med koden Tillbaka till skolan23
Endast fram till 30 september!


Dela artikeln:

Om du vill veta mer

Man tänkte på "The Qatari Mirage 2000-5 snart i Indonesien?"

Kommentarer är stängda.