Efter den amerikanska flottan vänder sig amerikanska marinsoldater till att leta fram ammunition till Stillahavsteatern

Bara för några dagar sedan US Navy tillkännagav en rekordorder på 1 miljard dollar för att skaffa lurande ammunition, ibland felaktigt kallade kamikazedrönare, som en del av ett program märkt med sekretessstämpel. För den amerikanska flottan innebär detta att utrusta sig med långväga medel som kan reagera på utvecklingen inom området för nekad tillträde, med allt effektivare luftvärns- och anti-skeppsbatterier, mobila och diskreta, vilket gör flyg- och sjöanfall mycket svårare och riskabelt.

Uppenbarligen leder samma orsaker till samma konsekvenser. Det är faktiskt nu US Marine Corps tur att tillkännage sin avsikt att implementera en stor flotta av vandrande ammunition som kan utvecklas i svärmar som en del av sin Force Design 2030-omorganisation, som syftar till att anpassa sin struktur och sin doktrin till moderna distribuerade åtaganden , särskilt i Stillahavsteatern som idag koncentrerar all uppmärksamhet från sin generalstab.

F35B från marinkåren i vertikal landning e1686066909840 Slappande ammunition | Försvarsanalys | Artilleri

Närmare bestämt, före Joint-All Domain Command and Control-doktrinen som representerar pelaren i den pågående utvecklingen inom de amerikanska arméerna, förlitar sig US Marines Corps nu på Expeditionary Advanced Base Operations (EABO), en beräknad kapacitet som har alla sätt att neka åtkomst och skriva att kontrollera ett maritimt, luft- och landutrymme, samtidigt som de har en tillräckligt lätt struktur för att bibehålla en viss rörlighet.

Oavsett, förutom medel- och långdistans luftvärns-, antimissil-, anti-skepps- och artillerisystem, samt luftkapacitet som tillhandahålls av vertikal start och landning F-35B stridsflygplan eller korta och Osprey, King Hingst-, huggorms- och gifthelikoptrar, kåren vill nu utrusta sig med långväga ammunitionssystem, designad för att utvecklas i en svärm, för att förstärka eller till och med komplettera kapaciteten hos dess artilleri och dess flyg.

Ammunitionen som för närvarande testas av USMC kan träffa mål på 100 km, med målet att få denna räckvidd till flera hundra kilometer under de kommande åren. Framför allt vill kåren utrusta sig med krigsmateriel som är ekonomiskt och snabbt att producera, och relativt enkelt att implementera, för att kunna öka sin eldkraft på ett snävt schema, utan att skada andra utrustningsprogram på en budget som redan är under tryck.

abrams US Marine Corps lappande ammunition | Försvarsanalys | Artilleri
2019 meddelade US Marines Corps att de skulle överge sina tunga stridsvagnsenheter för att återgå till sitt primära uppdrag, amfibieanfall.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Lappammunition | Försvarsanalys | Artilleri

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna