Japan ger Mitsubishi att designa 2 hypersoniska anti-skeppsmissiler år 2030

Efter att ha upprätthållit en försvarsställning baserad på strikt tillräckliga medel och en försvarsinsats under tröskeln på 1 % av BNP under hela det kalla kriget och därefter, har Japan sedan mitten av föregående decennium åtagit sig att modernisera och stärka sin militär. kapacitet avsevärt, i synnerhet genom att skaffa medel som hittills ansetts oförenliga med den japanska konstitutionen, såsom Izumo-klassens helikopterbärarjagare förvandlade till hangarfartyg som kan använda militärflygplan F-35B stridsförmåga förlorad av den japanska flottan sedan 1945.

Sedan 2021 och offentliggörandet av den nya vitboken om försvar som identifierar Kina, men även Ryssland som hot, en status som tidigare reserverats för Nordkorea, och förespråkar japanskt stöd till amerikanska styrkor i samband med Taiwankrisen, Tokyo har också åtagit sig att avsevärt öka sina investeringar i utvecklingen av störande militära system, som dessa inkluderar drönare, riktade energivapen, rälsvapen men också hypersoniska vapen.

Så här för tre år sedan meddelade de japanska myndigheterna lanseringen av två hypersoniska missilprogram, den ena med ett anti-skeppskall baserat på en semi-ballistisk bana, den andra använder ett hypersoniskt glidflygplan för att träffa fiendens landmål.

Om utvecklingen av anti-skeppsmissilen inte innebär några utmaningar utanför det tekniska området krävdes utvecklingen av det hypersoniska landangreppssystemet en viss tolkning av den japanska konstitutionen som förbjuder så kallade offensiva vapen, liksom begreppet förebyggande strejker.

06b 02 skalad e1686149816166 Hypersoniska vapen och missiler | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | kustförsvaret
Beskrivande diagram över missilbanan för missilen beväpnad med ett hypersoniskt glidflygplan för att träffa landmål presenterat av det japanska försvarsministeriet

Hur som helst, det japanska försvarsministeriet tilldelade industrikontrakten för dessa program, och publicerade ett pressmeddelande om detta ämne den 6 juni. Så, företaget Mitsubishi Heavy Industries. Ltd tilldelades den första fasen av utvecklingen av den hypersoniska anti-skeppsmissilen för att tas i bruk 2031, som varar till 2026; samt den första delen fram till 2027, rörande utvecklingsprogrammet för ett hypersoniskt landslagsflygplan som ska tas i bruk 2030.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersoniska vapen och missiler | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Kustförsvaret

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna